Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πούτιν μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας: Σήμερα η απόφαση για αναγνώριση «DPR» και «LPR» (upd)

Κι ενώ σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την νέα...παλιά "προφητεία" σύμφωνα με την οποία "Στις 22 Φεβρουαρίου στις 4 το πρωί"...θα γίνει το μπαμ

ήρθε η δήλωση για πιθανή σημερινή επίθεση στην Ουκρανία από το Πεντάγωνο.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι μια επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί μέχρι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Η δήλωση συμπίπτει με την είδηση πως ο  Πούτιν ξεκίνησε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το Ντονμπάς στην αίθουσα Catherine, στην οποία υπέγραψαν συμφωνία με την Κριμαία.

Συνάμα ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το σχέδιο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει. "Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι η Ρωσία σκοπεύει να εξαπολύσει εισβολή και το σχέδιο του Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει. Βλέπουμε στοιχεία του ρωσικού σεναρίου που αναμένουμε να δούμε σε ορισμένες καταστάσεις να αρχίζουν να εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο", ανέφερε.

Όπως αναφέρθηκε στον αέρα του καναλιού «Russia 24» μετά από έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον "αρχηγό του LPR" Leonid Pasechnik και τον "αρχηγό του DPR" Denis Pushilin με αίτημα να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία των "LPR" και "DPR", ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε μια μεγάλη συνάντηση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας με συζήτηση για την κατάσταση στο Ντονμπάς.

Ο Πούτιν ξεκίνησε το Συμβούλιο Ασφαλείας σε ένα ασυνήθιστο μέρος, την Αίθουσα της Αικατερίνης του Κρεμλίνου. Εκεί που υπογράφηκε συμφωνία με την Κριμαία πριν από 8 χρόνια. Δηλώνει ότι «κανείς δεν αμφισβητεί ότι έγινε ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το πραξικόπημα δεν αναγνωρίστηκε στην Κριμαία και το Ντονμπάς». "Οι άνθρωποι έλεγαν ότι σχημάτιζαν δύο ανεξάρτητες δημοκρατίες - το "LPR" και το "DPR". Διεξήγαγαν δύο φορές τιμωρητικές επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη. Και προφανώς αυτό συμβαίνει για τρίτη φορά." Ο Πούτιν λέει ότι «οι άνθρωποι υφίστανται εκφοβισμό όλα τα χρόνια» με αποκλεισμούς και βομβαρδισμούς, και μερικοί άνθρωποι ζουν σε υπόγεια με τα παιδιά τους. Κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας, προέκυψε ένα σχέδιο ειρηνικής ρύθμισης, το Πακέτο Μέτρων του Μινσκ. Όμως η όλη πορεία των επόμενων γεγονότων δείχνει ότι οι σημερινές αρχές του Κιέβου δεν πρόκειται να το εφαρμόσουν.

"Εδώ, πρέπει να κατανοήσουμε τα γεγονότα. Εάν η Ρωσία αντιμετωπίσει μια απειλή, όπως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ... Αυτή είναι μια απειλή για τη χώρα μας. Επειδή το ΝΑΤΟ έχει το Άρθρο 5. Όλα τα μέλη της συμμαχίας πρέπει να σταθούν δίπλα στο μέλος που επιτέθηκε. Αλλά εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συγκεκριμένη απειλή, αφού κανείς δεν αποδέχεται την έκδοση του λαού της Κριμαίας. Η Ουκρανία μπορεί να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα για να θελήσει να πάρει αυτή τη γη εδώ. Αν έχουν κάνει ένα βήμα με πίεση, δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα κάνουν άλλο βήμα. Πρέπει να υπάρχει κάτι στα χαρτιά διεθνώς. Μου είπαν ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει δεκτή αύριο στο ΝΑΤΟ. Λένε ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη. Και η απάντησή μου ήταν: «Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Θέλετε να περιμένετε και να προετοιμάσετε την Ουκρανία. Είπα, «Πρέπει να βρεθούμε στη μέση. Μιλούσαμε με τον πρόεδρο της Γαλλίας μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Είπε ότι η θέση των Αμερικανών είχε αλλάξει, αλλά όταν ρώτησα πώς άλλαξε, δεν μπορούσε να απαντήσει".

Παρακολουθήστε :

«Είναι σαφές σε όλους ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν τίποτα σύμφωνα με το πακέτο μέτρων του Μινσκ», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι «να καθορίσουμε τα περαιτέρω βήματά μας προς αυτή την κατεύθυνση», αναφερόμενος στις εκκλήσεις των «LPR» και «DPR» να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την τρέχουσα κατάσταση με τις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφάλειας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παρακάμψουν τη βασική αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ρωσικές προτάσεις δεν είναι ένα μενού από το οποίο μπορεί κανείς να επιλέξει. "Η Δύση δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τις προτάσεις της Μόσχας για μη επέκταση του ΝΑΤΟ". Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας . Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να παρακάμψουν τη βασική αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας. "Είναι η ραχοκοκαλιά για τη Ρωσία", σημείωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ και επεσήμανε την ανάγκη να εξεταστούν τα πάντα συνολικά και πως η συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεχιστεί.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι είναι ανήσυχος για το ενδεχόμενο επιστροφής του πυρηνικού καθεστώτος της Ουκρανίας. "Η ικανότητα της Ουκρανίας να δημιουργεί πυρηνικά όπλα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Ιράν και της Βόρειας Κορέας" είπε.  "Κατά τη διάρκεια των μακρών ετών της ΕΣΣΔ, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες στην Ουκρανία για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων και φορέων για αυτούς. Υπάρχουν ειδικοί εκεί που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές του Ιράν και της Βόρειας Κορέας", είπε ο Σόιγκου. Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «σε αυτό προστίθενται εθνικιστικές μονάδες, τάγματα, που βρίσκονται σε όλη την Ουκρανία και από πολλές απόψεις ελέγχουν την κατάσταση σε ορισμένες πόλεις και περιοχές της Ουκρανίας».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ από τν πλευρά του ανέφερε  ότι η Μόσχα ενδεχομένως να πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχιθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία εάν η κατάσταση εκεί δεν βελτιωθεί, κάτι που ο ίδιος θεωρεί απίθανο.  «Είναι πιο εύκολο από την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία», τόνισε. Ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ρωσίας, είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι πιστεύει πως η πλειοψηφία των Ρώσων θα στήριζε την ανεξαρτησία των δύο περιοχών, στις οποίες ζουν περίπου 800.000 Ρώσοι πολίτες.

Τέλος οι επικεφαλής της Κρατικής Δούμας, του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας κάλεσαν τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει το "LDNR"..

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η απόφαση για την αναγνώριση των «DPR» και «LPR» από τη Ρωσία θα ληφθεί σήμερα, 21 Φεβρουαρίου. Αυτό δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...