Κόσμος

Η χειρονομία του Σίσι που ευχαρίστησε τους Ισραηλινούς

Ένα ενδιαφέρον σκηνικό έγινε μάρτυρας της Διεθνούς Ενεργειακής Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στη διάσκεψη ήταν η Karine Elharrar, Ισραηλινή υπουργός Ενέργειας.

Βλέποντας ότι ο Ισραηλινός Υπουργός παρακολούθησε το συνέδριο με αναπηρικό καροτσάκι, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι πήγε στη γυναίκα υπουργό και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο χαιρετισμός του Σίσι προς τη γυναίκα υπουργό προκάλεσε επαίνους από τους Ισραηλινούς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανέβασε στο Twitter το βίντεο της στιγμής, λέγοντας: «Πρόεδρε Ελ Σίσι, μας άγγιξες όλους».

Το βίντεο κυκλοφόρησε αρχικά από τον διπλωματικό ρεπόρτερ Barak Ravid, ο οποίος το περιέγραψε ως «καταπληκτικό» και «πρέπει να το δεις».

Στη δήλωση που έκανε η ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο, ο Σίσι επαίνεσε. «Αυτή η πράξη του Αιγύπτιου Προέδρου είναι ένα βήμα που αξίζει κάθε εκτίμηση και σεβασμό», έγραψε η πρεσβεία στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αραβόφωνος λογαριασμός του Ισραήλ στο Twitter έκανε επίσης retweet το βίντεο, περιγράφοντας την κίνηση του Σίσι ως "ευγενή ανθρωπιστική στάση".

Εκπρόσωπος της Alharrar είπε ότι οι Ισραηλινοί είχαν δίκιο που ενθουσιάστηκαν από τη θερμή υποδοχή του Σίσι στην έκθεση Αιγυπτιακού Πετρελαίου στο Κάιρο.

«Η προσέγγιση του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι προς την υπουργό Elharrar είναι πολύ συναρπαστική και είναι απόδειξη ότι οι κάποτε μυστικοί δεσμοί έχουν δημοσιοποιηθεί», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Alharrar, αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ προσκαλείται στη μεγάλη περιφερειακή διάσκεψη για το φυσικό αέριο, η οποία έχει συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν. Οι περισσότεροι Αιγύπτιοι απορρίπτουν τις σχέσεις με το Ισραήλ παρά τις δεκαετίες ειρηνευτικών συμφωνιών μεταξύ των χωρών.

H Ισραηλινή υπουργός Elharrar δήλωσε στη σύνοδο κορυφής ότι η ενεργειακή βιομηχανία του Ισραήλ είναι «μια γέφυρα για περιφερειακούς δεσμούς».

Η Elharrar είπε στη διάσκεψη ότι το ισραηλινό αέριο θα φτάσει τελικά στον Λίβανο μέσω της Αιγύπτου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ