Κόσμος

Αυστραλία: Διαδηλώνουν χιλιάδες νοσοκόμες – «Είμαστε κατάκοπες εξαντλημένες και καμένες» (Βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χιλιάδες νοσοκόμες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις προσωπικού, για την κόπωση και την πίεση που έχουν φορτωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αψηφώντας την απαγόρευση των απεργιών του υγειονομικού προσωπικού, χιλιάδες νοσοκόμες έκαναν πορεία ως το πολιτειακό κοινοβούλιο για να καταγγείλουν, πίσω από τις χειρουργικές τους μάσκες, τις συνθήκες εργασίας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πλήθος των νοσοκόμων φώναξε συνθήματα για να εκφράσει την οργή του για τη μόνιμη έλλειψη κλινών και εξοπλισμού στα νοσοκομεία, για την κόπωσή του μπροστά στην υγειονομική κρίση των δύο τελευταίων ετών που παρατείνεται, για να ζητήσει αυξήσεις.

Πολλές με πλακάτ και πανό στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως «Τα ‘ευχαριστούμε’ δεν πληρώνουν το νοίκι», «Σταματήστε να μας λέτε να τα βγάλουμε πέρα», «Περισσότερες νοσοκόμες τώρα», «Κουρασμένες, εξαντλημένες, κατάκοπες, καμένες», καταφέρθηκαν εναντίον της πολιτικής ηγεσίας που κατ’ αυτές επιλέγει να αγνοεί τα προβλήματά τους.

Δείτε εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ