Κόσμος

Ocean Viking: Διέσωσε άλλους 19 ανθρώπους στη Μεσόγειο-Μεταφέρει 247 μετανάστες

Στη διάσωση 19 ακόμη ατόμων διέσωσε σήμερα Δευτέρα (14/2) το πλοίο Ocean Viking, οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Στο πλοίο επιβαίνουν πλέον 247 μετανάστες, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση που το ναυλώνει, η SOS Méditerranée, που εδρεύει στη Μασσαλία.

Μεταξύ των διασωθέντων από μια πλαστική λέμβο που έπλεε στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Λιβύης, είναι δύο γυναίκες και τρεις ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Το Σαββατοκύριακο, το πλοίο περισυνέλεξε 228 μετανάστες, σε τέσσερις διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης. Από τους συνολικά 247 επιβαίνοντες, οι 54 είναι ανήλικοι και από αυτούς οι 52 είναι ασυνόδευτοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, που συνεργάζεται με τη μη κυβερνητική οργάνωση, σώθηκε και ένα μωρό ηλικίας πέντε μηνών.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, τη Συρία, την Αιθιοπία, την Τυνησία και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η κεντρική Μεσόγειος είναι η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός του κόσμου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στη θάλασσα ή αγνοούνται από το 2014.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται