Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με εμφάνιση βορειοκορεάτη Τζέιμς Μποντ εγκαινίασε κατασκευαστικό πρότζεκτ «μαμούθ»

Λιγότερο αδύνατος από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του ο Κιμ Γιονγκ Ουν τράβηξε την προσοχή με τα γυαλιά ηλίου και το στρατιωτικό σακάκι

Αποφασισμένος να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της Βόρειας Κορέας ο ηγέτης της απομονωμένης χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησε το Σάββατο νέα δημόσια εμφάνιση στα εγκαίνια μεγάλου κατασκευαστικού έργου έξω από την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ. Όμως, αν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος επικεντρώθηκαν στην ομιλία του «κληρονομικού» ηγέτη δεν συνέβη το ίδιο και με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έκαναν αναφορά στην ανανεωμένη του εμφάνιση. Το τελευταίο έτος υπήρξε ανησυχία για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν εξαιτίας της μεγάλης απώλειας βάρους, σύμφωνα με φωτογραφίες του που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Όμως, στην τελευταία επίσημη εμφάνιση ο Κιμ είναι φανερά ανανεωμένος με γυαλιά ηλίου και στρατιωτικό σακάκι ενώ δείχνει να έχει πάρει λίγα κιλά παραπάνω σε σύγκριση με την τελευταία του επίσημη εμφάνιση τον περασμένο Δεκέμβριο στην ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών. Ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας έτυχε θερμής υποδοχής στα εγκαίνια του νέου κατασκευαστικού πρότζεκτ με χιλιάδες στρατιώτες - εργάτες να τον χειροκροτούν σαν αστέρα του κινηματογράφου, όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NKNews ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε το Σάββατο ένα κατασκευαστικό έργο «μαμούθ» έξω από την Πιονγκγιάνγκ, όπου στόχος είναι να κατασκευαστούν ουρανοξύστες για την στέγαση αρχικά 10.000 κατοίκων της πρωτεύουσας ενώ μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχουν κτιστεί 50.000 κατοικίες. Στην ομιλία του ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στρατιώτες - εργάτες να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες και να αισθάνονται υπερηφάνεια που συντελούν στην οικοδόμηση ενός «φωτεινού σοσιαλιστικού μέλλοντος».

Η εφημερίδα του καθεστώτος Rodong Sinmun έδωσε στην δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα σχέδια κατασκευής ενός ουρανοξύστη και ενός κτηρίου διαμερισμάτων σε περιοχή νοτιοανατολικά της Πιονγκγιάνγκ. Στην ομιλία του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας υποσχέθηκε νέα κατασκευαστικά πρότζεκτ σε όλη την χώρα για το προσεχές μέλλον ενώ δεσμεύτηκε πως στις 15 Απριλίου, στους εορτασμούς για τα 110 χρόνια από την γέννηση του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ, θα εγκαινιάσει σε επίσημη τελετή την κατασκευή καινούργιου ουρανοξύστη στην περιοχή Σαντόνγκ της Πιονγκγιάνγκ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα αναφέρουν πως, παρόλο, που οι στρατιώτες - εργάτες δεν διαθέτουν σχετική εμπειρία χτίζουν έναν όροφο εντός 16 ωρών σε ουρανοξύστη 80 ορόφων, αν και δεν διαθέτουν επάρκεια εξοπλισμού.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ