Κόσμος

Βόρεια Ιρλανδία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης

O Πρώτος Υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Πολ Γκίβαν, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί σήμερα, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Γεωργίας Έντουιν Πουτς επιχείρησε να σταματήσει ορισμένους τελωνειακούς ελέγχους σε προϊόντα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες κατήγγειλαν την παραβίαση των όρων του Πρωτοκόλλου που αποτέλεσε τη βάση για τη συμφωνία του Brexit.

"Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος αυτού που ήταν το προνόμιο της ζωής μου", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Πολ Γκίβαν, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης για περίπου οκτώ μήνες.

Η βρετανική κυβέρνηση, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού για τη Βόρεια Ιρλανδία, του Μπράντον Λιούις, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την παραίτηση του Πολ Γκίβαν.

"Η απόφαση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) να απομακρύνει τον Πρώτο Υπουργό από την εκτελεστική εξουσία στη Βόρεια Ιρλανδία είναι εξαιρετικά απογοητευτική", δήλωσε ο Λιούις, προτρέποντας το DUP να επαναφέρει τον Γκίβαν στα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...