Κόσμος

Αϊτή: Τουλάχιστον 4 νεκροί και ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

Ο Τζέρι Τσάντλερ, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Αϊτής, δήλωσε το πρωί στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επιβεβαιώθηκαν τρεις θάνατοι στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας από τις πλημμύρες, ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνθρωπος.

Ο τέταρτος θάνατος καταγράφηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συμπλήρωσε ο κ. Τσάντλερ χθες βράδυ.

Τουλάχιστον 20 κοινότητες επλήγησαν από τις πλημμύρες. Κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των αρχών, πάνω από 2.500 σπίτια πλημμύρισαν και τρία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η Καπ Αϊτιέν, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας (300.000 κάτοικοι), πλήττεται ιδιαίτερα από τις πλημμύρες, με αρκετές συνοικίες της να βρίσκονται κάτω από τα νερά.

https://youtu.be/Syg6AV4PGUc

«Οι συνθήκες (…) δεν έχουν ακόμη επιτρέψει μέχρι στιγμής να γίνει απολογισμός των ζημιών» στην πόλη, διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία.

Γέφυρα που συνδέει μικρή βορειοανατολική πόλη με την υπόλοιπη χώρας υπέστη ζημιά, ενώ έχει επίσης πλημμυρίσει βιομηχανικό πάρκο στην περιοχή των συνόρων με τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η οξεία έλλειψη υποδομών για την απορροή των νερών της βροχής έχει αποτέλεσμα να υφίστανται πολύ συχνά μεγάλες υλικές ζημιές οι κυριότερες πόλεις της Αϊτής.

Η ανυπαρξία αποτελεσματικού συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων εξάλλου κάνει ακόμη πιο ευάλωτες τις φτωχότερες οικογένειες, οι οποίες στήνουν, τις περισσότερες φορές χωρίς άδεια, επισφαλείς κατοικίες κοντά σε αγωγούς ή ρεματιές που έχουν φράξει σκουπίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Άνοιξαν οι «πύλες» του Ποκρόβσκ! Το μέγα λάθος της Ουκρανίας που άνοιξε τον δρόμο στους Ρώσους και τώρα προελαύνουν σε 3 κατευθύνσεις εντός της πόλης

Ειδικοί πιστεύουν πως το Κίεβο έκανε ένα σημαντικό τακτικό λάθος που οδήγησε σε κατάρρευση των αμυνών έξω από το...