Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Dogs of War! Οι σκύλοι-κατάσκοποι της βρετανικής SAS εξοπλίζονται με υπερσύγχρονα γιλέκα (Βίντεο)

Οι σρτατιωτικοί σκύλοι των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων πρόκειται να λάβουν ειδικά γιλέκα που θα τα προστατεύουν από σφαίρες και βόμβες. Η θωράκιση θα κοστίζει έως και 5.000 λίρες ανά σκύλο και θα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες ήχου και εικόνας

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού των στρατιωτικών σκύλων της SAS θα επιτρέψει στους χειριστές να έχουν εικόνα και ήχο εντός κτιρίων που κρατούνται από εχθρικές δυνάμεις.

«Οι σκύλοι αποτελούν κεντρικό μέρος κάθε επιχείρησης της SAS. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε βρει τίποτα που να τους προσφέρει προστασία στο πεδίο της μάχης, αλλά αυτά τα νέα γιλέκα είναι φανταστικά και θα βοηθήσουν στη μείωση των τραυματισμών που δέχονται τα σκυλιά στις επιχειρήσεις», εξήγησε ένας εν ενεργεία στρατιώτης της SAS.

Οι ειδικές δυνάμεις παρήγγειλαν τον εξοπλισμό αφού πολλά σκυλιά -«καρχαρίες της ξηράς» όπως τα αποκαλούν οι στρατιώτες- σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Προηγουμένως, είχαν μόνο ιμάντες για να μπορούν να μεταφερθούν ενώ οι χειριστές τους σκαρφάλωναν σε βράχους, έκαναν ρίψεις αλεξίπτωτων ή έμπαιναν σε κτίρια.

Τα νέα γιλέκα είναι κατασκευασμένα από βαλλιστικό υλικό για την προστασία από πυροβολισμούς ή τραυματισμούς σε εκρήξεις βομβών. Στα σκυλιά θα τοποθετηθούν επίσης μπότες για να μην τραυματίζονται τα πόδια τους από θρυμματισμένα γυαλιά.

Οι κάμερες που θα είναι εγκατεστημένες στα γιλέκα είναι παντός καιρού και με νυχτερινή όραση, γεγονός που θα επιτρέπει στους χειριστές SAS να χρησιμοποιούν τα σκυλιά ως κατασκόπους.

Οι Βέλγικοι Ποιμενικοί των βρετανικών ειδικών δυνάμεων αξιοποιούνται εδώ και καιρό σχεδόν σε κάθε επιχείρηση των SAS και SBS, ενώ ως ράτσα είναι γνωστοί για την ανδρεία τους

https://www.youtube.com/watch?v=5Hzbq6T_xGshttps://www.youtube.com/watch?v=BtdxWr-LerE&ab_channel=ChoeChinaVlog

Τον Αύγουστο του 2020, οι αρχηγοί άμυνας αποκάλυψαν πως ένα από αυτά τα σκυλιά, με κωδικό όνομα Kuno, κέρδισε το μετάλλιο Dicken, το ισοδύναμο του Σταυρού της Βικτώριας, αφού δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς επιτιθέμενο σε τρομοκράτη της Αλ Κάιντα.

https://www.youtube.com/watch?v=WtVBlH3QXF8&ab_channel=LivethForEvermore

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ