Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κίνα και Κατάρ εξοπλίζουν το Πακιστάν με φρεγάτες και ελικόπτερα (Βίντεο)

Το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν έθεσε σε λειτουργία την PNS Tughril, την πρώτη από τις τέσσερις φρεγάτες Type 054A/P που κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό, η τελετή θέσης σε λειτουργία των φρεγατών, μαζί με δέκα ελικόπτερα Sea King που δώρισε το κράτος του Κατάρ, πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο του Ναυτικού του Πακιστάν, στο Καράτσι.

https://www.youtube.com/watch?v=1IR_T3o9cDw


Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Dr Arif Alvi δήλωσε στην τελετή ότι το έργο Type 054A είναι μια ακόμη εκδήλωση της βαθιάς φιλίας με την Κίνα και η συνεργασία δείχνει μια διαχρονική αδελφοσύνη που αναδύεται μεταξύ των δύο χωρών και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη κάθε μέρα, η οποία επικεντρώνεται στην προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ναύαρχος Muhammad Amjad Khan Niazi, ο Αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου του Πακιστάν, πρόσθεσε κατά την τελετή ότι το Type 054A είναι μια ισχυρή πλατφόρμα, εξοπλισμένη με όπλα και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας.

Ο τύπος 054A/P (το P σημαίνει Πακιστάν) είναι μια εξαγωγική έκδοση της φρεγάτας που βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στο Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN). Η σύμβαση για τέσσερις φρεγάτες πολλαπλού ρόλου Type 054A/P για το Ναυτικό του Πακιστάν υπεγράφη μεταξύ του Πακιστάν και της Κίνας τον Ιούνιο του 2018.

Η τελετή καθέλκυσης του δεύτερου πλοίου της κλάσης πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2020, ενώ η τελετή καθέλκυσης της τρίτης φρεγάτας Type-054A πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο.

https://twitter.com/dgprPaknavy/status/1485561498709725185

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ