Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανία: Οργανώνονται μαζικές αποχωρήσεις από το προσωπικό των ξένων πρεσβιών - Γερμανία και ΗΠΑ οι πρώτες

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα BILD, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σχεδιάζει την απομάκρυνση των οικογενειών των εργαζομένων στην πρεσβεία της χώρας στην Ουκρανία, εφόσον η ένταση με τη Ρωσία κλιμακωθεί περαιτέρω.

Αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και από άλλες δυτικές κυβερνήσεις, ενώ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο έχουν ήδη λάβει οδηγίες να ξεκινήσουν την αποχώρησή τους από τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί πάντως να απορρίπτει το ουκρανικό αίτημα για παράδοση όπλων. "Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί άμεση επανεξέταση και αλλαγή πορείας από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο θέμα της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία", δήλωσε ο ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο 'Αντρι Μέλνικ, για να λάβει απάντηση από την υπουργό 'Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία, σε συνέντευξή της στην Welt am Sonntag δηλώνει ότι "οι παραδόσεις όπλων δεν θα βοηθούσαν αυτή τη στιγμή - αυτή είναι η συναίνεση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση".

Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός πρόσθεσε πάντως ότι τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί "πλήρες νοσοκομείο πεδίου, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης εκπαίδευσης, με πλήρη χρηματοδότηση της Γερμανίας για 5,3 εκατομμύρια ευρώ".

Εκκενώνουν την πρεσβεία τους οι ΗΠΑ

Στην εκκένωση της πρεσβείας τους στην Ουκρανία θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες, προληπτικά, καθώς «τρέχουν» οι εξελίξεις στο μέτωπο της κρίσης με τη Ρωσία, η οποία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις λόγω και της ανάμιξης του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσουν στην εκκένωση της πρεσβείας τους στην Ουκρανία από το απαραίτητο προσωπικό ενώ παράλληλα, έφτασε στο Κίεβο μεγάλη βοήθεια σε πυρομαχικά και όπλα «για τους υπερασπιστές της πρώτης γραμμής», όπως αναφέρεται στο Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=iVpeLd01yQU&ab_channel=PentapostagmaTV

Στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει πως η βοήθεια αποδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθούν την Ουκρανία στο να αντιμετωπίσει την «αυξανόμενη ρωσική επιθετικότητα», δηλαδή την περίπτωση να επιτεθεί η Ρωσία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο έχουν ήδη λάβει οδηγίες να ξεκινήσουν την αποχώρησή τους από τη Δευτέρα.

https://twitter.com/USEmbassyKyiv/status/1484709938807070721?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484709946700750857%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Foukrania-ekkenonoun-tin-presveia-tous-oi-ipa-sxedia-ekkenosis-kai-apo-alles-xores%2F3452335%2F

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ