Κόσμος

Διπλωματική "τρικυμία" από τις δηλώσεις του Γερμανού ναυάρχου-Τον αδειάζει το Βερολίνο

Γραφάμε το πρωί : Ρήγμα εντός ΝΑΤΟ για το ουκρανικο! Ο Γερμανός Α/ΓΕΝ κατά σχεδίων των ΗΠΑ ενώ το Βερολίνο δεν δίνει άδεια για γερμανικά όπλα

Και το θέμα έλαβε διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου! 

Η γερμανική κυβέρνηση πήρε αποστάσεις σήμερα από τα σχόλια που έκανε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ο αντιναύαρχος Κάι-Άχιμ Σιούνμπαχ, που σε ένα βίντεο εμφανίζεται να δηλώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος «αξίζει τον σεβασμό» και ότι το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας.

https://twitter.com/sidhant/status/1484887564393717760/photo/1

«Λάθος» οι «ωμές» δηλώσεις

Ο Σιουνμπαχ ζήτησε συγγνώμη για τις «ωμές» δηλώσεις του, που κυκλοφόρησαν ευρέως στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και τις χαρακτήρισε «λάθος». Με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι τα σχόλια τα οποία έκανε σε μια συζήτηση σε ένα ινστιτούτο προβληματισμού στην Ινδία εξέφραζαν προσωπικές απόψεις και ότι την επίσημη θέση του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας.

https://twitter.com/sidhant/status/1484885627300503558?cxt=HHwWjICjtYvnr5spAAAA

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο είπε ότι τα σχόλια του Σένμπαχ δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της Γερμανίας, ούτε στο περιεχόμενο, ούτε στη διατύπωσή τους. «Ο αντιναύαρχος Σένμπαχ θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του» στην υπουργό Άμυνας, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ