Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Απέλυσαν λέκτορα Φυσικής επειδή είναι γυναίκα και έχει πολύ δυνατή φωνή- Πήρε αποζημίωση 120 χιλ. ευρώ

Η 60χρονη Δρ. Ανέτ Πλάουτ λέει πως ο συνδυασμός της γυναικείας φύσης της με τη δυνατή φωνή της ήταν που την οδήγησαν στην απόλυση από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Έξετερ, έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιου του Ντέβον ισχυρίστηκε ότι η επιστήμονας απολύθηκε εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε δυο διδακτορικούς φοιτητές.

Η Σύγκλητος αποφάσισε ότι η απόλυση της καθηγήτριας ήταν άδικη και της επιδίκασε αποζημίωση περίπου 100.000 χιλιάδων στερλινών, μια απόφαση στην οποία το Πανεπιστήμιο άσκησε έφεση, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «The Sun».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Δρ. Πλάουτ ανέφερε ότι «κληρονόμησα χαρακτηριστικά μια στερεοτυπικής ηχηρότητας» για να εξηγήσει την ένταση της φωνής της, που συνδέεται, όπως η επιστήμονας είπε, με την εβραϊκή καταγωγή της.

Όπως τόνισε η Σύγκλητος, η λέκτορας ήταν η μόνη γυναίκα στο τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας, όταν προσελήφθη στο Πανεπιστήμιο, τον Οκτώβριο του 1990.

Η επιτροπή ανέφερε ότι: «Οι γονείς της Δρ. Πλάουτ άφησαν τη Γερμανία πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή ήταν μια οικογενειακή εμπειρία που η Δρ. Πλάουτ αισθάνεται βαθιά μέσα της. Νιώθει πως τα χαρακτηριστικά που κληρονόμησε περιλαμβάνουν μια χαρακτηριστική ηχηρότητα και εκφραστικότητα στις διαπροσωπικές της σχέσεις».

«Με το πέρασμα των ετών, κάποιοι συνάδελφοι και φοιτητές της βρήκαν αυτά τα χαρακτηριστικά ενοχλητικά, παρά το γεγονός ότι η Δρ. Πλάουτ τους λέει ότι δεν εννοεί τίποτα με όλα αυτά» συνέχισε η επιτροπή.

«Θέλω να ξαναγυρίσω στη θέση μου» ανέφερε η επιστήμονας από την πλευρά της.

Όπως τόνισε, διαρκώς της φέρονταν άδικα στο Πανεπιστήμιο για δεκαετίες και ήταν συνεχώς στο στόχαστρο προκειμένου να την απολύσουν.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Έξετερ ανέφερε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν σοβαρές ανακρίβειες σ’ αυτές τις κρίσεις και κάνουμε έφεση στην απόφαση της επιτροπής απασχόλησης της Συγκλήτου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ