Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

TikTok: Εργαζόμενη σε αρτοποιείο πόσταρε «βουνά» τροφίμων να πηγαίνουν στα σκουπίδια και έχασε τη δουλειά της

Η 21χρονη είπε ότι αισθάνθηκε «απαίσια» και «ένοχη» βλέποντας τόσα πολλά τρόφιμα να πετιούνται. Υπήρχαν έξι σακούλες γεμάτες φαγητό φορτωμένες σε ένα μεταλλικό καλάθι κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Η Iwalowo ανέφερε: «Υπάρχουν άνθρωποι που λιμοκτονούν σε όλο τον κόσμο και όλα αυτά θα πάνε χαμένα. Καθημερινά πετάμε αντίστοιχα τρόφιμα τα οποία πάνε χαμένα. Εκείνη τη μέρα ένιωσα την ανάγκη να το καταγράψω γιατί ένιωσα πολύ άσχημα που πέταξα τόσο πολύ φαγητό».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Τα σάντουιτς ετοιμάζονται καθημερινά με φρέσκα υλικά και εκείνη την ημέρα πετάξαμε πάρα πολλά σάντουιτς - ήταν περίπου πέντε σακούλες γεμάτες».

«Στο αρτοποιείο, σε μια υπό κανονικές συνθήκες ημέρα, σπαταλάμε πολλά τρόφιμα την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Υπήρχαν πολλά απούλητα σάντουιτς - είναι η πολιτική της εταιρείας ότι τα σάντουιτς κατασκευάζονται καθημερινά-, οπότε απλά πρέπει να πεταχτούν για κάποιο περίεργο λόγο», ενώ συνέχισε λέγοντας «θα πρέπει να τα δώσουν σε φιλανθρωπίες ή απλά να τα μοιράσουν σε άστεγους. Υπάρχει ένας ξενώνας κοντά στο κατάστημα και πολλοί άστεγοι στην περιοχή.

Απλά νιώθω άσχημα, δεν ήθελα καν να δουλέψω εκεί μετά από αυτό».

Η απόλυση

Η Iwalowo πρόσθεσε ότι την έστειλαν σπίτι από τη δουλειά την επόμενη μέρα και απολύθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Αλλά η ανάρτησή της προκάλεσε χιλιάδες οργισμένα σχόλια και παράπονα στο αρτοποιείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δήλωση της αλυσίδας του αρτοποιείου

«Επίσημη πολιτική της αλυσίδας αρτοποιίας αναφέρει ότι "μισεί τη σπατάλη τροφίμων" και η δωρεά απούλητων τροφίμων σε όσους έχουν ανάγκη είναι η προτεραιότητά μας».

Στη συνέχεια ανέφεραν: «Αυτό το φαγητό αποστέλλεται μέσω συνεργασιών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και πωλείται σε μειωμένες τιμές μέσω καταστημάτων πώλησης και της εφαρμογής «Too Good To Go».

Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για όλα τα καταστήματα της αλυσίδας αρτοποιίας και η εταιρία εξήγησε πως σε αυτήν την περίπτωση τα απούλητα τρόφιμα «επιστρέφονται και μετατρέπονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Η δημοφιλής αλυσίδα ισχυρίζεται ότι «όλα τα απούλητα τρόφιμα εκτρέπονται κατά 100% από την υγειονομική ταφή».

Η διάψευση

Αλλά τις 20 με 24 ώρες την εβδομάδα, η Iwalowo που εργαζόταν στο κατάστημα για ένα μήνα, ισχυρίστηκε ότι έβλεπε σακούλες φρεσκομαγειρεμένων, απούλητων τροφίμων να πετιούνται καθημερινά.

Όπως ανέφερε η εργαζόμενη η αλυσίδα είπε ότι χάρισαν μερικά τρόφιμα σε φιλανθρωπίες, αλλά η ίδια δεν έχει δει ποτέ ένα φορτηγό να τα παραλαμβάνει.

«Το προσωπικό δεν επιτρέπεται να πάρει τρόφιμα που προορίζονται για μη κατανάλωση εξαιτίας της πολιτικής της εταιρείας. Αν κάποιος εργαζόμενος θέλει να τα αγοράσει έχει καλώς αλλιώς πάνε στον κάδο».

Το βίντεο έγινε viral

Το βίντεο της Iwalowo έγινε viral και έχει προβληθεί σχεδόν 450.000 φορές και ανέβηκε σε 6.000 λογαριασμούς.

Είπε ότι ο προϊστάμενός της την έθεσε αμέσως υπό επιτήρηση και ένα μήνα αργότερα απολύθηκε μέσω μιας συνάντησης ζουμ λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ