Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Δεν υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στην ροή φυσικού αερίου από τον Ιράν στην Τουρκία υποστήριξαν Τούρκοι αξιωματούχοι

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία ξανάρχισαν, αφού είχαν διακοπεί την Πέμπτη λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SHANA που ανήκει στο υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν.

«Οι εξαγωγές αερίου στην Τουρκία, που διακόπηκαν τη Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου λόγω διαρροής σε έναν σταθμό στην τουρκική πλευρά, ξανάρχισαν» ανέφερε το πρακτορείο.

Τούρκοι αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα είπαν την Πέμπτη ότι το Ιράν διέκοψε τον εφοδιασμό για 10 ημέρες, λόγω τεχνικού προβλήματος. Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με φυσικό αέριο να περιορίσουν τη χρήση του κατά 40%.

Σύμφωνα με την Τεχεράνη, η «σύντομη διακοπή» στον ανεφοδιασμό οφειλόταν στο γεγονός ότι χρειάστηκε να γίνουν ρυθμίσεις σε έναν σταθμό συμπίεσης στην Τουρκία, έπειτα από μια πτώση στην πίεση.

Ωστόσο, δύο Τούρκοι αξιωματούχοι υποστήριξαν σήμερα ότι δεν υπήρξαν τεχνικά προβλήματα από την τουρκική πλευρά και ότι τα συστήματα «είναι έτοιμα να λειτουργήσουν». Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, από τη στιγμή που ξανάρχισαν οι παραδόσεις το Ιράν παρέχει 2 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σε χαμηλή πίεση, αντί για τα απαιτούμενα 28 κυβικά μέτρα. Η χαμηλή πίεση και οι μικρές ποσότητες διαταράσσουν το σύστημα, πρόσθεσαν.

Η Τουρκία εξαρτάται σχεδόν πλήρως από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν. Μόνο το Ιράν κάλυψε το 16% των αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2021, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα, επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ