Κόσμος

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου στο Φανάρι

Κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία αναφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρό Αμφιλόχιο, συμφοιτητή του Πατριάρχου στη Ρώμη, καθώς και στη γενικότερη εκκλησιαστική κατάσταση στο Μαυροβούνιο κατά και μετά την ενθρόνιση του νυν Μητροπολίτου κ. Ιωαννικίου. Επίσης ο Πατριάρχης είπε στον υψηλό επισκέπτη του ότι αναμένεται στο Φανάρι με χαρά η ειρηνική επίσκεψη του νέου Πατριάρχου Σερβίας κ. Πορφυρίου κατά τα πανορθοδόξως ισχύοντα.

Ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος περιέγραψε στον Πατριάρχη την επικρατούσα σήμερα κατάσταση στη χώρα του, ιδιαιτέρως ως προς τους νόμους περί θρησκευτικών ελευθεριών και εκκλησιαστικής περιουσίας, ο δε Πατριάρχης έστειλε στο τέλος της επίσκεψης τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας στα μέλη του Κοινοβουλίου και σε όλο τον λαό της χώρας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου προσκύνησε με ευλάβεια στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ενημερώθηκε από τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, για την ιστορία του, καθώς και για τα ιερά λείψανα και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν. 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...