Κόσμος

Γερμανία: Πήγε με 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο - Από καθαρή τύχη δεν σκοτώθηκε

Οι δυνατότητες της Bugatti Chiron είναι γνωστές και αναγνωρισμένες από όλους. Όμως το να παρακολουθείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο να κινείται με οριακές ταχύτητες σε έναν δημόσιο δρόμο ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα, δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε έναν πλούσιο Τσέχο επιχειρηματία, τον Radim Passer, ο οποίος συχνά-πυκνά τροφοδοτεί το κανάλι του στο Youtube με τα κατορθώματα της δικής του Bugatti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι και εδώ αποφάσισε να την “τερματίσει” σε ένα ελεύθερο από απαγορεύσεις κομμάτι γερμανικής Autobahn, καταγράφοντας τα κατορθώματά του με μία on-board κάμερα και ένα όργανο μέτρησης της ταχύτητας.

Το περίπου 3 λεπτών video καταγράφει όλη την προσπάθεια, με την 1.600 ίππων και 3,2 εκατομμυρίων ευρώ Chiron να επιβεβαιώνει την φήμη της σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι μόνο ότι κατάφερε να φτάσει τα 417 χλμ./ώρα. Είναι η ευκολία με την οποία το κάνει και η εμφανής αίσθηση ασφάλειας που διαθέτει ακόμα και σε αυτήν την εξωπραγματική ταχύτητα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως επιταχύνει από τα 200 έως και πάνω από τα 350 χλμ./ώρα, με ρυθμούς που άλλα αυτοκίνητα κάνουν το 0-100 χλμ/ώρα.

Το θέαμα είναι καθηλωτικό με τον δρόμο να μετατρέπεται σε ένα τρομακτικό τούνελ και τα άλλα αυτοκίνητα, τα οποία κινούνται και αυτά με υψηλές ταχύτητες να μοιάζουν με απλά παιχνιδάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κίνδυνοι βέβαια σε αυτά τα χιλιόμετρα είναι αδιανόητοι καθώς το αυτοκίνητο διανύει πάνω από 115 μέτρα κάθε δευτερόλεπτο (!), όμως ας είναι καλά η Bugatti και οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι που μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες μιας τέτοιας προσπάθειας.

Και όπως λένε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, μην το δοκιμάσετε στο σπίτι! (λέμε τώρα…)

https://youtu.be/7pg1hhW5qhM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ