Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μυστήριο! Τι δουλειά είχε το αεροπλάνο του Χαφτάρ στην Κύπρο και στο Ισραήλ;

Σύμφωνα με τα νέα του MAKAN, της αραβικής υπηρεσίας του Ισραηλινού Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού KAN, διεθνείς παρατηρητές εναέριας κυκλοφορίας παρατήρησαν ότι το αεροπλάνο του Χάφταρ προσγειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Οι παρατηρητές, που δήλωσαν ότι το αεροπλάνο του Χάφταρ απογειώθηκε ξανά από το αεροδρόμιο 2 ώρες αργότερα, δεν έδωσαν πληροφορίες για το ποιος βρισκόταν στο αεροπλάνο και πού πήγαινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την άλλη, ο στρατιωτικός ανταποκριτής του MAKAN Itay Blumental έγραψε χθες στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το ιδιωτικό τζετ τύπου P4-RMA του Hafter προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν «μετά από διπλωματική παύση στη Νότια Κύπρο».

Ο Blumental επικαλέστηκε τις φωτογραφίες της εταιρείας «Flight Radar», που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της εναέριας κυκλοφορίας, και ανέφερε ότι "το αεροπλάνο επέστρεψε στη Νότια Κύπρο δύο ώρες αργότερα".

https://twitter.com/NebchiMebarek/status/1481701079339474944?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Elist%3AJerusalem_Post%3Ajpost_tweets%7Ctwgr%5EeyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.jpost.com%2Ftwitter

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει γράψει εδώ και μήνες υπάρχουν πληροφορίες ότι σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη του Ισραήλ στον Χάφταρ στις επικείμενες εκλογές, ο Χάφταρ θα ανοίξει ξανά κανάλια επικοινωνίας με το Ισραήλ.

Στο άρθρο του ΝΟεμβρίου αναφερόταν ότι υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης Τομπρούκ, υποστηρικτή του Χάφταρ και Ισραηλινών αξιωματούχων,  ενώ σημειωνόταν ότι η επίσκεψη του γιου του Στρατάρχη  Χάφταρ, του Σαντάμ Χάφταρ στο Τελ Αβίβ, ήταν επιβεβαίωση των παραπάνω. 

Από την άλλη πλευρά, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σαντάμ Χάφταρ, ο οποίος πραγματοποίησε μια απροσδόκητη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, υπέγραψε ένα πρώτο έγγραφο που ανέφερε στις ισραηλινές αρχές και ότι θα αναγνώριζε επίσημα το Ισραήλ εάν ο πατέρας του Χάφταρ ερχόταν στην εξουσία ως αποτέλεσμα των εκλογών.

Αναφορές κάνουν λόγο ότι ήταν η ισραηλινή καθημερινή εφημερίδα Haaretz που πρωτοστάτησε στην είδηση, ότι δηλαδή ο Σαντάμ Χάφταρ πέταξε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ με ένα γαλλικής κατασκευής Dassault Falcon, ένα ιδιωτικό τζετ που έφτασε από το Ντουμπάι τον περασμένο Νοέμβριο. . Αναφέρθηκε ότι ο Σαντάμ συναντήθηκε με ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και «αναζητά στρατιωτική και διπλωματική βοήθεια από το Ισραήλ» ενόψει των κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών στη Λιβύη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ