Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

"Άνοιξε πανιά" η τουρκική κορβέτα Ουφούκ/ Ufuk (A-591) μια μέρα μετά τον Παναγιωτόπουλο στις Belharra

Όπως είχαμε προαναφέρει προ ημερών το τουρκικό Ufuk Corvette (A-591), το οποίο έχει τη διάκριση ως το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας που κατασκευάστηκε με εθνικά μέσα και δυνατότητες, παραδόθηκε σήμερα 14 Ιανουαρίου, δηλαδή μια μέρα αφότου στα γαλλικά ναυπηγεία για τις Belharra βρέθηκε o Έλληνας υπουργός Άμυνας. σε ένα τουρκικό παιχνίδι εντυπώσεων. 

Το TCG Ufuk τέθηκε σε λειτουργία σε τελετή που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο Αρχηγός της MIT Hakan Fidan, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Yaşar Güler, ο Διοικητής Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Adnan Özbal,ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Muhsin Dere, ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Προεδρίας Fahrettin Altun, ο Αρχηγός Αμυντικής Βιομηχανίας της Προεδρίας İsmail Demir, και άλλοι αξιωματούχοι. 

Ο Ναύαρχος Τσαϊλάς έχει αναλύσει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ όλες τις παραμέτρους για το πρώτο τουρκικό πλοίο πληροφοριών

Ικανός να εντοπίζει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια

Η κορβέτα έχει τη διάκριση ότι είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας που κατασκευάστηκε με εθνικά μέσα και δυνατότητες. 

Με μήκος 99,5 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14,4 μέτρα, χωρητικότητα 110 ατόμων, εκτόπισμα περίπου 2 χιλιάδων 250 τόνων και βύθισμα 3,6 μέτρων, ένα ελικόπτερο 10 τόνων θα μπορεί να προσγειωθεί στο Ufuk Corvette. Το Ufuk Corvette θα είναι σε θέση να ανιχνεύει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια πλοηγώντας αδιάκοπα για 45 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων, υπό σοβαρές κλιματικές και θαλάσσιες συνθήκες. υποστηρίζουν οι Τούρκοι. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...