Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βόρεια Κορέα: Με κυβερνητικό "μανδύα" χάκερ έκλεψαν 400 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα το 2021

Η Βόρεια Κορέα ενορχήστρωσε πέρυσι τουλάχιστον επτά κυβερνοεπιθέσεις σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων και άδειασε λογαριασμούς αξίας σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμά εταιρεία κυβερνοασφάλειας.

Το 2021 ήταν μια από τις πλέον κερδοφόρες χρονιές για τον ψηφιακό στρατό της Βόρειας Κορέας, καταλήγει η έκθεση της Chainalysis.

«Από το 2020 έως το 2021, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν από τις τέσσερις στις επτά, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που αφαιρέθηκαν στις επιθέσεις αυτές αυξήθηκαν κατά 40%» αναφέρει η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από τη στιγμή που τα κεφάλαια αυτά πέρασαν στην κατοχή της Βόρειας Κορέας, άρχισε μια προσεκτική διαδικασία ξεπλύματος για να καλυφθεί η υπόθεση και να εξαργυρωθούν τα ποσά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται για κυβερνοκλοπές. Επιτροπή ειδικών του ΟΗΕ που παρακολουθεί την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι χρησιμοποιεί κλεμμένα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα, παρακάμπτοντας έτσι τις κυρώσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ