Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σκάνδαλο! Πωλητήριο για την Αγιά Σοφιά στο...μετασύμπαν!

Μια αμερικανική εταιρεία εικονικών ακινήτων έχει θέσει προς πώληση πολλά ιστορικά κτίρια στο σύμπαν του Metaverse. Μεταξύ αυτών που τέθηκαν προς πώληση, 334 δολάρια για το Μπλε Τζαμί και 334 χιλιάδες δολάρια για το Τζαμί της Αγίας Σοφίας.

Το μετασύμπαν (Metaverse) είναι όρος που περιγράφει τη σύζευξη της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα την επαυξημένη πραγματικότητα στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία εικονικών ακινήτων Metaverse Group έχει επενδύσει σε ένα εικονικό κατάστημα αγορών που ονομάζεται SuperWorld. Ωστόσο, την προσοχή τράβηξαν οι τιμές πώλησης των ιστορικών κτιρίων που ξεχωρίζουν στην πλατφόρμα που ονομάζεται SuperWorld.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sözcü, πολλές ιστορικές και σημαντικές κατασκευές από το Central Park μέχρι τον Πύργο του Άιφελ, από το Σινικό Τείχος της Κίνας έως τις Πυραμίδες της Γκίζας μπορούν να αγοραστούν με κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα που ονομάζεται SuperWorld, στην οποία έχει επενδυθεί 1 εκατομμύριο δολάρια .

Κοιτάζοντας την ιστοσελίδα του SuperWorld, φαίνεται ότι ο παγκόσμιος χάρτης φαίνεται ψηφιακά και έχει επίσης δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας.

Πωλητήριο στο Sultanahmet και στην Αγία Σοφία

Μεταξύ των σημείων που επισημαίνονται στον ιστότοπο της πλατφόρμας είναι ιστορικά κτίρια από την Τουρκία. Μία από τις ιστορικές δομές που τόνισε το SuperWorld ήταν το Μπλε Τζαμί. Απαιτείται ένα συμβατό πορτοφόλι για την αγορά του Μπλε Τζαμί, το οποίο πωλείται για 0,1 Ethereum (περίπου 334 $).

Φαίνεται ότι το τζαμί της Αγίας Σοφίας, ακριβώς δίπλα στο Μπλε Τζαμί, πουλήθηκε για 100 Ethereum (334.396 $). Από την άλλη, ενώ φάνηκε ότι άλλα σημεία της πλατφόρμας πωλούνταν για 0,1 Ethereum, καταγράφηκε ότι το τζαμί της Αγίας Σοφίας πωλούνταν στην υψηλότερη τιμή στην Τουρκία.

Οι επενδυτές πληρώνουν εκατομμύρια για εικονική γη στο metaverse

Σε αυτήν την καινούρια μόδα μερικοί χρηματοδότες πληρώνουν εκατομμύρια για οικόπεδα - όχι στη Νέα Υόρκη ή στο Μπέβερλι Χιλς. Για να λέμε την αλήθεια, τα οικόπεδα δεν υπάρχουν πραγματικά εδώ στη Γη.

Αντίθετα, τα οικόπεδα βρίσκονται στο διαδίκτυο, σε μια σειρά από εικονικά σύμπαντα που οι γνώστες της τεχνολογίας έχουν ονομάσει metaverse. Τα κόστη για τα οικόπεδα έχουν απογειωθεί έως και 500% τους τελευταίους δύο μήνες από τη στιγμή που το Facebook ανέφερε ότι ποντάρει τα πάντα στην εμπειρία που δημιουργείται από υπολογιστή, αλλάζοντας σε κάθε περίπτωση την εταιρική του ονομασία σε Meta Platforms.

"Το metaverse είναι ο επόμενος κύκλος των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης", δήλωσε ο Andrew Kiguel, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tokens.com με έδρα το Τορόντο, η οποία βάζει πόρους στη γη του metaverse και σε μη ανταλλάξιμους προηγμένους πόρους που σχετίζονται με token.

"Μπορείτε να πάτε σε ένα λούνα παρκ, μπορείτε να πάτε σε μια μουσική παράσταση, μπορείτε να πάτε σε έναν εκθεσιακό χώρο", δήλωσε ο Kiguel.
Σε αυτά τα εικονικά σύμπαντα, τα γνήσια άτομα συσχετίζονται ως χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων που ονομάζονται σύμβολα, σαν ένα συνεχές παιχνίδι πολλαπλών παικτών στον υπολογιστή. Σήμερα, τα άτομα μπορούν να εισέλθουν σε αυτά τα σύμπαντα μέσω μιας τυπικής οθόνης υπολογιστή, ωστόσο η Meta και διάφοροι οργανισμοί έχουν ένα μακρόπνοο όραμα για την οικοδόμηση ζωντανών συμπάντων 360 μοιρών, στα οποία τα άτομα θα έχουν πρόσβαση μέσω γυαλιών επαυξημένης προσομοίωσης όπως το Oculus της Meta.

Μια νέα έκθεση του επικεφαλής των κρυπτογραφικών πόρων Grayscale μετράει ότι ο προηγμένος κόσμος μπορεί να εξελιχθεί σύντομα σε μια επιχείρηση αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο ηλεκτρονικός κόσμος, για κάποιους, είναι εξίσου σημαντικός με την παρούσα πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...