Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σοκάρουν οι εικόνες από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα: Έγκυες ηλικιωμένοι και παιδιά σε κοντέινερ

Σε πλήρη απομόνωση, ακόμα και για δύο εβδομάδες, παραμένουν πολίτες στα «στρατόπεδα καραντίνας» κατά του κορονοϊού στην Κίνα.

Δραματικές εικόνες έρχονται από την Κίνα όπου πολίτες έχουν τοποθετηθεί σε «στρατόπεδα καραντίνας» κατά του κορονοϊού.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποτυπώνονται σειρές κοντέινερ στα οποία τοποθετούνται ακόμα και έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση της χώρας επιχειρεί να εξαλείψει τον κορονοϊό με αυτά τα δρακόντεια μέτρα, παρότι η μετάλλαξη Όμικρον αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας.

Παράλληλα, συνολικά 20 εκατομμύρια άτομα έχουν μπει σε απομόνωση στα σπίτια τους, καθώς άλλες δύο πόλεις ετέθησαν σε καθεστώς lockdown. Οι κάτοικοι σε Ανιάγκ, Γιούζου και Σι απαγορεύεται να βγουν, ακόμα και για να προμηθευτούν φαγητό.

Η περιοχή Ανιάνγκ, των 5,5 εκατ. κατοίκων, «έκλεισε» μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της Όμικρον, ενώ χιλιάδες ήταν εκείνοι που μεταφέρθηκαν στα κέντρα καραντίνας.

Τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει τούς δείχνουν να είναι στριμωγμένοι μέσα στα κοντέινερ, όπου έχει τοποθετηθεί ένα ξύλινο κρεβάτι και μία τουαλέτα. Μπορεί να παραμείνουν εκεί ακόμα και για δύο εβδομάδες.

Εργαζόμενοι, με ειδικές στολές, δίνουν ελάχιστο φαγητό, όπως καταγγέλλουν άτομα που έχουν βρεθεί στις εγκαταστάσεις.

«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο μερικά απαραίτητα. [...] Κανείς δεν έρχεται για να δει εάν είμαστε καλά, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;» διερωτήθηκε ένας πολίτης και κατήγγειλε πως δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό πλάνο για τη μεταφορά και την εγκατάστασή τους.

Ακόμα, γίνονται γνωστά και περιστατικά κακοποίησης, με έναν άνδρα να ξυλοκοπείται καθώς βγήκε από το σπίτι του για να αγοράσει μερικά αγαθά.

https://twitter.com/i/status/1477269785314570241
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ