Κόσμος

Σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δεν δικάζει ζευγάρι Χριστιανών που δεν έφτιαξε τούρτα για ομοφυλόφιλους

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέλεξε να μην αναλάβει υπόθεση εναντίον ενός ζευγαριού Χριστιανών που αρνήθηκε να ψήσει μια τούρτα με ένα θετικό μήνυμα για την LGBTQ.

Την υπόθεση εναντίον του ζευγαριού χριστιανών αρτοποιών της Βόρειας Ιρλανδίας έχει ασκήσει ο ομοφυλόφιλος ακτιβιστής Gareth Lee, μέλος της οργάνωσης Queer Space.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε τότι δεν θα αναλάβει την υπόθεση για επανεξέταση.

Αυτό γίνεται σε σχέση με το γεγονός ότι ο Lee δεν είχε ποτέ επικαλεστεί τα δικαιώματά του κατά τη διάρκεια της εγχώριας δικαστικής διαδικασίας.

Η υπόθεση αφορά τον Daniel και την Amy McArthur, ένα ζευγάρι χριστιανών στο Μπέλφαστ που είπε όχι στο φτιάξιμο μιας τούρτας LGBTQ που παρήγγειλε ο Gareth Lee το 2014.

Οι αρτοποιοί εξήγησαν ότι δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν το προτεινόμενο σχέδιο με τις κούκλες Bert και Ernie από το «Mupparna» και το μήνυμα «Support Gay Marriage».

Το ζευγάρι McArthur έχει λάβει υποστήριξη από τη χριστιανική οργάνωση Christian Institute, η οποία ήταν υπεύθυνη για τα εκτεταμένα νομικά τους έξοδα.

Το 2018, η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο αποφάσισε υπέρ των αρτοποιών. Στη συνέχεια ο Lee προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ