Κόσμος

Βρετανία: Η αντιπολίτευση καλεί σε παραίτηση τον Μπόρις Τζόνσον

Η αντιπολίτευση καλεί σε παραίτηση τον Μπόρις Τζόνσον, αυτήν την φορά για ένα φημολογούμενο πάρτι στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ πέρυσι ίσχυαν περιορισμοί πανδημίας, ανανεώνοντας μια αίσθηση κρίσης γύρω από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Οι ελπίδες του πρωθυπουργού για «ολική επαναφορά» μετά από ένα θλιβερό τέλος του 2021 καταστράφηκαν αφού προέκυψε ότι στελέχη της ομάδας του προσκλήθηκαν σε ένα πάρτι με ποτά στον κήπο του γραφείου του τον Μάιο του 2020, όταν τέτοιες συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν κατά το πρώτο κύμα λοιμώξεων Covid-19 , σύμφωνα με ένα email που είδε το ITV News.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Μητροπολιτική Αστυνομία είναι ενήμερη για καταγγελίες για παραβίαση κανόνων εκείνη την ημερομηνία και βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από καταγγελίες για πάρτι που παραβιάζουν τους κανόνες, τα οποία ήδη ερευνώνται από την ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι. Πρόκειται να αναφέρει τα ευρήματά της σύντομα, σε μια στιγμή που ενέχει πραγματικό κίνδυνο για τον Τζόνσον, καθώς προσπαθεί να επαναφέρει την πρωτοκαθεδρία του.

Η οργή για τα πάρτι έχει βλάψει σοβαρά τη φήμη του και τη θέση του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στις κάλπες. Η χρονική συγκυρία δύσκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερη, με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παλεύει ακόμα με ένα ρεκόρ μολύνσεων που προκλήθηκε από τη νέα παραλλαγή Omicron, και καθώς η χώρα αντιμετωπίζει πίεση στα νοσοκομεία και σοβαρές ελλείψεις υγειονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νομίζω ότι πρέπει να φύγει», είπε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ σε ένα τηλεοπτικό κλιπ. «Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του βρετανικού κοινού με τα ψέματά του, τον δόλο του και την παραβίαση των δικών του κανόνων».

Ο ίδιος ο Τζόνσον δεν αρνήθηκε ότι ήταν στο φερόμενο πάρτι. Όταν ρωτήθηκε αν ήταν παρών τη Δευτέρα, ο Τζόνσον είπε: «Όλα αυτά, όπως γνωρίζετε, αποτελούν αντικείμενο κατάλληλης έρευνας από τη Σου Γκρέι».

Την εποχή του φερόμενου πάρτι, η κυβέρνηση του Τζόνσον εξέδιδε αυστηρές εντολές στο κοινό σχετικά με την τήρηση των κανόνων καραντίνας, οι οποίοι επέτρεπαν στους ανθρώπους να συναντούν μόνο ένα άλλο άτομο σε εξωτερικό χώρο σε δημόσιο χώρο.

Το μήνυμα σχετικά με τη συγκέντρωση της 20ης Μαΐου εστάλη σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους από τον κύριο ιδιωτικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Μάρτιν Ρέινολντς, και περίπου 40 άτομα τελικά παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ανέφερε το ITV.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ