Κόσμος

Αφγανιστάν: Αγοράκι που είχε αποχωριστεί την οικογένεια του βρέθηκε 5 μήνες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν

Ο Mirza Ali, ο οποίος εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ για 10 χρόνια, πήγε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με τη σύζυγο και τα 5 παιδιά του για να εγκαταλείψει τη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Ενώ επικρατούσε μεγάλο χάος στο αεροδρόμιο στις 19 Αυγούστου, ο Mirza Ali, φοβούμενος ότι το παιδί του θα συνθλιβόταν, παρέδωσε τον 2 μηνών Süheyl στους Αμερικανούς στρατιώτες πάνω από συρματόπλεγμα, όπως έκαναν και άλλοι.

Ωστόσο, αφού ο πατέρας Αλί πήγε στο αεροδρόμιο, δεν μπόρεσε να βρει τον γιο του Süheyl. Η οικογένεια, που πήγε στις ΗΠΑ, φρόντισε να συνεχιστούν οι προσπάθειες αναζήτησης μέσω ειδησεογραφικών πρακτορείων και αρχών για να βρουν τα παιδιά τους. Ο μικρός Σουχεΐλ βρέθηκε μετά από έρευνα της αστυνομίας των Ταλιμπάν.

Αφού διαδόθηκε η είδηση με τις φωτογραφίες ότι ο Süheyl αναζητείται, αποκαλύφθηκε ότι ο 29χρονος οδηγός ταξί Hamid Safi βρήκε το παιδί στο αεροδρόμιο και το πήρε στο σπίτι του. Ο Safi, ο οποίος ανακρίθηκε για 7 εβδομάδες και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, παραδέχτηκε τελικά ότι είχε το παιδί. Ο Safi δήλωσε ότι ήθελε να μεγαλώσει τον Süheyl ως δικό του παιδί.

Αφγανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Süheyl παραδόθηκε στους συγγενείς του στην Καμπούλ. Ανακοινώθηκε ότι το αγοράκι θα ταξιδέψει σύντομα στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η οικογένειά του, και θα επανενωθεί μαζί της.

Όταν οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τη διοίκηση στο Αφγανιστάν, επικράτησε μεγάλο χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου συγκεντρώνονταν όσοι ήθελαν να φύγουν από τη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ