Κόσμος

Σουδάν: Παραίτηση του πρωθυπουργού Χάμντοκ - Δείτε γιατί

Ο πρωθυπουργός του Σουδάν Χάμντοκ παραιτείται μερικούς μήνες μετά την εκδίωξη του από τη στρατιωτική χούντα που είχε επιβληθεί στη χώρα.

Τον Νοέμβριο, ο έκπτωτος πρωθυπουργός του Σουδάν Αμπντάλα Χάμντοκ ανέκτησε την εξουσία μέσω συμφωνίας με τον ηγέτη του πραξικοπήματος, τον στρατηγό Abdel Fattah al-Burhan, πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου Κυριαρχίας του Σουδάν.

Μετά από εβδομάδες αναφορών για την επικείμενη παραίτησή του, ο πρωθυπουργός του Σουδάν Χάμντοκ παραιτήθηκε επίσημα από αρχηγός κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρωθυπουργού» ανέφερε ο Χάμντοκ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αργά το απόγευμα της Κυριακής.

«Αφήνω αυτή τη θέση σε άλλους γιους και κόρες της πατρίδας μου, ώστε να συνεχίσουν να κυβερνούν την αγαπημένη πατρίδα και να ζήσουν σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο προς ένα αστικό, δημοκρατικό κράτος».

Ο πρώην ηγέτης δήλωσε ότι μια λύση στην πολιτική αναταραχή μεταξύ λαού, κυβέρνησης και στρατού μπορεί να επιλυθεί μόνο «μέσω του διαλόγου σε μια στρογγυλή τράπεζα που περιλαμβάνει όλα τα μέρη».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ