Κόσμος

Έγινε το «πιο συνωστισμένο» πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» στο διάστημα

Μπορεί οι ειδικοί, επί γης, να συστήνουν εορτασμούς χωρίς πολύ κόσμο, εντούτοις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μόλις έλαβε χώρα το «πιο συνωστισμένο»... πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό η Roscosmos, στη διάρκεια των εορτασμών για το νέο έτος, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονταν επτά άνθρωποι και στον κινεζικό σταθμό Τιάνγκονγκ, άλλοι τρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν οι πολυπληθέστεροι εορτασμοί για το νέο έτους σε τροχιά, στην ιστορία της παγκόσμιας επανδρωμένης διερεύνησης του Διαστήματος» ανέφερε η ρωσική υπηρεσία για το Διάστημα, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Roscosmos, τα τελευταία 21 χρόνια, στον ISS έχουν βρεθεί 83 άνθρωποι την Πρωτοχρονιά και κάποιοι από τους κοσμοναύτες το έχουν κάνει παραπάνω από μία φορά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...