Κόσμος

Σοκ από ντοκιμαντέρ στην Δανία - 311 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από την CIA

Σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αναζητώντας τον εαυτό μου", η δανική ραδιοφωνία ανακοίνωσε ότι 311 παιδιά από τη Δανία χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) τη δεκαετία του 1960. 

Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Per Wennick, τόνισε ότι ο ίδιος χρησιμοποιήθηκε σε αυτά τα πειράματα όταν ήταν παιδί και ότι τα παιδιά του, που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα, εξαπατήθηκαν υποσχόμενοι πως "αστεία πράγματα θα συμβούν" χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ο Wennick δήλωσε ότι εκτέθηκε σε ήχους υψηλής συχνότητας από ηλεκτρόδια που τοποθετήθηκαν γύρω από τα χέρια, τα πόδια και το στήθος του. 

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ "Searching for Myself", 311 παιδιά από τη Δανία χρησιμοποιήθηκαν σε πειράματα που έλαβαν χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Έχει προταθεί ότι τα μυστικά πειράματα αποσκοπούσαν στο να διαλευκάνουν τη σχέση μεταξύ κληρονομικότητας και περιβάλλοντος στην ανάπτυξη της σχιζοφρένειας. Αναφέρθηκε ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο υπόγειο του Δημοτικού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι το έργο έλαβε μεγάλη επιχορήγηση από το Ταμείο Ανθρώπινης Οικολογίας, που λειτουργεί για λογαριασμό της CIA. 
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ