Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Φανφαρόνος του Ισλάμ! Η Τουρκία καταρρέει και ο Ερντογάν οραματίζεται την πρώτη δεκάδα των ισχυρών

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία, στο δύσκολο κλίμα της επιδημίας του Covid-19, έκλεισε φέτος με ανάπτυξη, όπως και πέρυσι, διακρινόμενη θετικά από τις κορυφαίες χώρες του κόσμου.

Ο Ερντογάν είπε ότι «φτάσαμε σε ετήσιο αριθμό εξαγωγών 221 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του περασμένου μήνα, ελπίζω ότι οι μέρες που θα αρχίσουμε να έχουμε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών είναι κοντά», είπε ο Πρόεδρος Ερντογάν για να προσθέσει: «Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την επιδημία συνεχίζουν να επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές.

Λόγω των διακοπών στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι οικονομίες συνεχίζουν να δοκιμάζονται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού. Η τουρκική οικονομία, που είναι μέρος των παγκόσμιων αγορών, φυσικά αισθάνεται επίσης αυτά τα προβλήματα. Μπήκαμε όμως σε αυτή την καταιγίδα με μια εύρωστη οικονομία, την οποία έχουμε ενισχύσει σε κάθε τομέα τα τελευταία 19 χρόνια, μεγιστοποιήσαμε την παραγωγική της ικανότητα και δοκιμάσαμε πολλές φορές την αντοχή της σε κραδασμούς. Η διαδρομή μας είναι επενδύσεις, απασχόληση, παραγωγή , εξαγωγές και ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να είμαστε μεταξύ των 10 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου. Επιπλέον, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη αυτού του στόχου.»

https://www.youtube.com/watch?v=WaCOprpGzqs

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ''Σουλτάνος'' τόνισε ακόμα ότι με τον δρόμο που χάραξαν στην οικονομία και τα εργαλεία που ανέπτυξαν, έσωσαν τη χώρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει στο παρελθόν, τον τροχό της αστάθειας που έχει κολλήσει και το γρανάζι της ανασφάλειας που προσπαθεί να συντρίψει.

Στη συνέχεια θέλοντας να επαινέσει τους επιστήμονες που εμπλέκονται στην αμυντική βιομηχανίας δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των βραβείων TÜBA και TÜBİTAK Science Awards. Συγχαρητήρια ξανά και ξανά στους βραβευμένους επιστήμονές μας».

https://www.youtube.com/watch?v=2OVmJIa-A1k

Τονίζοντας ότι η δύναμη των χωρών μετριέται πλέον από τις δραστηριότητές τους υψηλής τεχνολογίας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Το σημείο στο οποίο φτάσαμε στην αμυντική βιομηχανία είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου σήμερα. Οι αναλύσεις ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που διαμορφώνουν το μέλλον της περιοχής διαδίδεται όλο και περισσότερο. Εργαστήκαμε σκληρά, επιμείναμε και θυσιάσαμε για να φέρουμε τη χώρα μας σε αυτό το σημείο.»

https://www.youtube.com/watch?v=JieUl6GjnJs
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ