Κόσμος

Financial Times: Δημοσιεύει άρθρο Ντράγκι και Μακρόν για την οικονομική ανάκαμψη

Πριν από λίγη ώρα η Financial Times δημοσίευσε ένα άρθρο που φέρει τις υπογραφές του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Το άρθρο φέρει τον τίτλο “Οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ πρέπει να μεταρρυθμιστούν εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ανάκαμψη” και ασχολείται με την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ και τα αντανακλαστικά της κατά της πανδημίας. 

Όμως το άρθρο πάει ένα βήμα παραπέρα, εφόσον τονίζει πως η Ευρώπη θα πρέπει να εμβαθύνει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μειώνοντας μεν τα επίπεδα χρέους των χωρών, υπογραμμίζοντας δε πως “η στρατηγική μας είναι να περιορίσουμε τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες δαπάνες μέσω λογικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”.

Σημειωτέον το άρθρο τονίζει πως “η επικείμενη γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας κοινής συνολικής στρατηγικής για το μέλλον της Ένωσης”. 

Το άρθρο φαίνεται να αποτελεί σφραγίδα της πρόσφατης Συνθήκης Ενισχυμένης Συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας που υπεγράφη στη Ρώμη στις 26 Νοεμβρίου, αλλά και μανιφέστο, εφόσον φαίνεται να επιβεβαίωνει πως το νέο πολιτικοοικονομικό κέντρο βάρους της Ευρώπης οδεύει προς μετατόπιση από το Γερμανογαλλικό στο νέο Ιταλογαλλικό άξονα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ