Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πολωνός στρατιώτης λιποτάκτησε στην Λευκορωσία και δηλώνει: Εμείς σκοτώσαμε τους μετανάστες στα σύνορα

Ένας Πολωνός στρατιώτης που κατέφυγε στη Λευκορωσία ομολόγησε τις δολοφονίες μεταναστών...

Τηλεοπτικό κανάλι της Λευκορωσίας έδειξε αποσπάσματα συνέντευξης με έναν Πολωνό στρατιώτη που ζήτησε πολιτικό άσυλο από τη χώρα.

Ο Πολωνός στρατιώτης που κατέφυγε στη Λευκορωσία ομολόγησε τις δολοφονίες μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός στρατιώτης Emil Chechko, ο οποίος κατέφυγε στο έδαφος της Λευκορωσίας και ζήτησε πολιτικό άσυλο από τη χώρα, παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στους πυροβολισμούς κατά μεταναστών στα κρατικά σύνορα. Ο στρατιώτης σημείωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του ευθύνονται για τις συστηματικές δολοφονίες λαθρομεταναστών και για τον θάνατο δύο εθελοντών.

Ο Τσέτσκο είπε ότι για πρώτη φορά διέπραξε φόνο με εντολή της διοίκησης στα τέλη Μαΐου 2021. Ο νεαρός άνδρας είπε ότι υπήρξαν τόσοι πολλοί θάνατοι κατά τη διάρκεια της θητείας του που οι στρατιωτικοί έπαψαν να διακρίνουν τα πρόσωπα των νεκρών, κοιτάζοντας μόνο το στήθος τους.

https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1471768789217943552?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1471768789217943552%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnotesfrompoland.com%2F2021%2F12%2F17%2Fpolish-soldier-reportedly-crosses-border-into-belarus-claiming-asylum%2F

«Έστρεψαν την πρώτη ομάδα, τους σκότωσαν, μετά τη δεύτερη ομάδα, σκοτώθηκαν επίσης», αναφέρει ο στρατιώτης σε συνέντευξή τους στο τηλεοπτικό κανάλι Belarus 1 .

Νωρίτερα, οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες είχαν αναφέρει ότι ένας στρατιωτικός των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα και να ζητήσει άσυλο στη Λευκορωσία. Σύμφωνα με αυτούς, παρακινήθηκε να το κάνει αυτό λόγω της διαφωνίας με την πολιτική της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέτοιοι ισχυρισμοί ταιριάζουν απόλυτα με τη λευκορωσική προπαγάνδα, η οποία προσπάθησε να απεικονίσει την Πολωνία ότι συμπεριφέρεται βάναυσα στους ανθρώπους που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά της από τη Λευκορωσία. Πολλές αναφορές, ωστόσο, έχουν δείξει ότι Λευκορώσοι αξιωματικοί έχουν ασκήσει βία κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

Και αντιφρονούντες 

Στο μεταξύ δεν φτάνουν μόnο οι μετανάστες από την Μέση Ανατολή, η πολωνική συνοριακή φρουρά ανακοίνωσε ότι η Πολωνία έχει δεχθεί άλλους 71 Λευκορώσους πρόσφυγες. Η ομάδα αποτελείται από πολιτικούς αντιφρονούντες που διώκονται από το καθεστώς Λουκασένκο.Η Πολωνία έχει δεχθεί 22.000 Λευκορώσους από τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία το 2020.

Τέλος, Πολωνοί πυροσβέστες και στρατιώτες που συνεργάζονται με Εσθονούς για τη βελτίωση του συνοριακού φράχτη στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας. Οι Πολωνοί, οι Εσθονοί και οι Βρετανοί στρατιώτες που εργάζονται σκληρά για να εμποδίσουν τους παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στην Πολωνία θα ενταχθούν σύντομα και από ουγγρικά και τσέχικα στρατεύματα.

 

https://twitter.com/visegrad24/status/1472794096800571395

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ