Κόσμος

Βασιλικά προβλήματα: Η Ελισάβετ φοβάται για τη ζωή του Ουίλιαμ - "Μην πετάς με το ελικόπτερο με την οικογένεια"

Φοβίες έχει αναπτύξει η Βασίλισσα Ελισάβετ ανησυχώντας έντονα για τον εγγονό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ και την οικογένειά του με τον βρετανικό Τύπο να αποκαλύπτει ότι του ζήτησε να μην πετά με το ελικόπτερο με την σύζυγό του Κέιτ και τα τρία παιδιά τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», ο πρωτότοκος γιος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου, έχει δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου και πολλές φορές πηγαίνει βόλτα την οικογένειά του.
Τώρα, όμως, η μονάρχης του ζητά να σταματήσει να το κάνει γιατί φοβάται ότι κάνει κακό μπορεί να τους συμβεί. Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι οι δυο τους έχουν κάνει πολλές συζητήσεις για το επίμαχο θέμα καθώς η 95χρονη γιαγιά του νιώθει άγχος ότι μπορεί κάτι καταστροφικό να συμβεί βλάπτοντας και τη σειρά διαδοχής του βρετανικού στέμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και δεν υπάρχουν κανόνες που να απαγορεύουν τα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας να πετούν μαζί είτε με αεροπλάνο είτε με ελικόπτερο, πολλοί είναι αυτοί που τους τηρούν. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail», στη Βρετανία έχουν χαλαρώσει οι κανόνες. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία παιδιά τους πετούν τακτικά με το ελικόπτερο μεταξύ Λονδίνου- Νόρφολκ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τον εγγονό της να σταματήσει να πιλοτάρει ελικόπτερο έχοντας μαζί την οικογένεια ειδικά όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι δεύτερος στη σειρά του βρετανικού θρόνου μετά τον πατέρα του , πρίγκιπα της Ουαλίας, ενώ ο γιος του Τζορτζ είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής.

Πηγή από το στενό περιβάλλον της Βασίλισσας Ελισάβετ δήλωσε στην εφημερίδα «Sun»: «Η Αυτού Μεγαλειότητα είπε σε στενούς φίλους της ότι θα ήθελε ο Ουίλιαμ να σταματήσει να πετάει με ελικόπτερο, κυρίως όταν είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες, καθώς το ελικόπτερο δεν είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς».

«Κρατά τη Βασίλισσα ξύπνια τη νύχτα και έχει ιδιαίτερη ανησυχία. Γνωρίζει ότι ο Ουίλιαμ είναι ένας ικανός πιλότος, αλλά δεν πιστεύει ότι αξίζει τον κίνδυνο να συνεχίσουν και οι πέντε μαζί να πετούν μαζί και δεν μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί. Αν συνέβαινε κάτι κακό, θα πυροδοτούσε συνταγματική κρίση», επισημαίνει η πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα, πάντως, «Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ενθουσιασμένη με τον τρόπο που ο εγγονός της, Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και γνωρίζει ότι η μοναρχία είναι ασφαλής στα χέρια τους», λέει η ίδια πηγή και προσθέτει: «Πιστεύει ότι το μέλλον είναι λαμπρό με αυτούς στο «τιμόνι» μετά τον Κάρολο αλλά αν συμβεί κάτι σε αυτόν και την οικογένειά του;, αυτό δεν μπορεί ούτε να το σκέφτεται».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ