Κόσμος

Βρετανία: Προειδοποίηση Τζόνσον για «τσουνάμι» της «Όμικρον» – «Τρέχουν» τις αναμνηστικές δόσεις

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει: ένα παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον έρχεται, και φοβάμαι ότι είναι τώρα σαφές πως δύο δόσεις εμβολίου δεν είναι αρκετές για να διασφαλίσουμε το επίπεδο προστασίας το οποίο έχουμε όλοι ανάγκη», είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, σε τηλεοπτικό διάγγελμα. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση εμβολίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα απ΄ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχούν οι ειδικοί

Οι επικεφαλής ιατρικοί αξιωματούχοι στην Βρετανία συνέστησαν αύξηση στο επίπεδο συναγερμού 4 από το επίπεδο 3 μιας κλίμακας πέντε βαθμίδων, το οποίο σημαίνει πως εκτιμούν ότι η μετάδοση του κορονοϊού θα είναι υψηλή.

«Πρώιμα στοιχεία δείχνουν πως η Όμικρον εξαπλώνεται πολύ ταχύτερα από τη Δέλτα και πως η προστασία των εμβολίων απέναντι στη συμπτωματική νόσο από την Όμικρον είναι μειωμένη», ανέφεραν οι ιατρικοί αξιωματούχοι σε μια κοινή ανακοίνωση. «Τα στοιχεία για τη σοβαρότητα θα καταστούν σαφέστερα τις ερχόμενες εβδομάδες όμως ήδη καταγράφονται νοσηλείες από την Όμικρον και αυτές είναι πιθανό να αυξηθούν γρήγορα», προσθέτουν.

«Αναμνηστικές δόσεις και των δύο εμβολίων -της Pfizer και της Moderna- αυξάνουν σημαντικά την ανοσοαπόκριση και δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα αν και με κάποια μείωση σε σύγκριση με τη Δέλτα», ανέφεραν οι ιατρικοί αξιωματούχοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστήμη 0

Κβαντική Επανάσταση! «Σημαντική ανακάλυψη» από Κινέζους επιστήμονες θα μπορούσε να ξαναγράψει τη θεωρία του Αϊνστάιν που πήρε βραβείο Νόμπελ

Μια ομάδα επιστημόνων υπό την ηγεσία της Κίνας ισχυρίστηκε ότι πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να...