Κόσμος

Υπουργοί Υγείας ΕΕ: Απαραίτητος ο συντονισμός στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Οι υπουργοί Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα καθώς οι εθνικές κυβερνήσεις εντείνουν τα μέτρα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 που εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη την Ευρώπη.

Η συνάντηση στόχευε στον καλύτερο συντονισμό των μέτρων στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι ταξιδιωτικές συστάσεις, και στην ενσωμάτωση των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Από πλευράς του, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn προειδοποίησε ότι «ακόμα δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τη μετάλλαξη Όμικρον», προσθέτοντας ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην ΕΕ είναι «σημαντικοί για να διατηρηθεί η συχνότητα εμφάνισης της νέας παραλλαγής στην Ευρώπη και στη Γερμανία σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα».

Ο Πολωνός υπουργός Υγείας Lukasz Szumowski υπογράμμισε την ανησυχία για τις βραχυπρόθεσμες πρακτικές που ακολουθεί η Ευρώπη στο θέμα του κορονοϊού, σχολιάζοντας πως «δυστυχώς, αυτές οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη-μέλη έχουν τον τελευταίο λόγο για τις αποφάσεις τους σχετικά με την υγεία, αυξάνοντας την προοπτική για ένα συνονθύλευμα περιορισμών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη, απευθύνθηκε στους υπουργούς λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την πλήρως συντονισμένη προσέγγιση των μέτρων στα σύνορα των χωρών για να παρέχουμε τη δυνατότητα πρόβλεψης σε αυτή την εξαιρετικά απρόβλεπτη στιγμή».

Προέτρεψε, επίσης, την εφαρμογή «έξυπνων, στοχευμένων μέτρων δημόσιας υγείας» πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ