Κόσμος

Νότια Κορέα: Νέοι περιορισμοί μετά το ρεκόρ των ημερησίων κρουσμάτων

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 5.352 νέων κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες και 70 θανάτους, ενώ τα συνολικά εννέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον επιβεβαιώθηκαν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Χθες, Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως άνθρωποι που επισκέπτονται εστιατόρια, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μειώνει επίσης σε έξι άτομα το όριο για τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις στη μείζονα περιοχή της Σεούλ, από 10 που είναι σήμερα, και σε οκτώ από 12 για όσους κατοικούν εκτός της πρωτεύουσας, αρχής γενομένης από μεθαύριο, Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ποσοστό των νοσηλειών αυξάνεται γρήγορα εξαιτίας σοβαρών περιπτώσεων της Covid-19 και χθες βρίσκονταν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσσταηση 752 ασθενείς, σύμφωνα με την KDCA.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε επίσης τρία ακόμη κρούσματα της Όμικρον, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε εννέα αφού ένα πλήρως εμβολιασμένο ζευγάρι διαγνώστηκε θετικό στην παραλλαγή αφού έφθασε την περασμένη εβδομάδα από τη Νιγηρία.

Για να αντιμετωπίσουν τη νέα παραλλαγή, οι αρχές ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, πως για δύο εβδομάδες θα υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών για όλους τους επιβάτες που φθάνουν στη χώρα, βάζοντας τέλος στην εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ