Κόσμος

Aθάνατος σκυλάκος επέζησε 1 μήνα στο ψηλότερο βουνό του Μεξικού στους -20

Ο ορειβάτης Χιλάριο Αγκιλάρ ήταν επικεφαλής μιας ομάδας 30 ατόμων που έσωσαν τον Κανελο, το αδέσποτο σκυλάκι που επιβίωσε για έναν ολόκληρο μήνα στην ψηλότερη βουνοκορφή του Μεξικού.

Μια ομάδα ορειβατών ανέβηκαν στην κορυφή του όρους Pico de Orizaba, του ψηλότερου βουνού στο Μεξικό, στην πολιτεία Βερακρούζ, για να διασώσουν ένα αδέσποτο σκυλάκι, τον Κανέλο, που ακολουθώντας άλλους ορειβάτες εγκλωβίστηκε εκεί για ένα μήνα – μέσα στα χιόνια και σε θερμοκρασίες που έπεφταν στους -20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν τη διάσωση, ένας ορειβάτης είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία μαζί με τον Κανέλο στο βουνό, που έγινε viral στα social media.

Ο ορειβάτης Χιλάριο Αγκιλάρ οδήγησε την αποστολή μιας ομάδας 30 ατόμων και διέσωσαν τον σκύλο, μόλις έμαθαν ότι βρισκόταν στην κορυφή του ηφαιστείου.

Πριν τη διάσωση, ο Αγκιλάρ είχε γράψει στα social media ότι είχε πληροφορηθεί πως ο Κανέλο ήταν αδυνατισμένος, υποσιτισμένος, με τραυματισμένα πόδια και κατακόκκινα μάτια από τον ήλιο.

Οι ορειβάτες από τη σχολή αλπινιστών «Escuela de Alta Montaña del Club Alpino Mexicano» ανέβηκαν στο νοτιότερο άκρο του όρους για να διασώσουν τον σκυλάκο.

Στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην Φάτιμα ντελ Άντζελ Παλάσιος, μια ορειβάτη και ακτιβίστρια ζώων, μια από εκείνους που προώθησαν την επιχείρηση διάσωσης του αδέσποτου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ