Κόσμος

Παραλλαγή Όμικρον: 42 κρούσματα σε 10 χώρες της ΕΕ ως τώρα

Η Αντρέα Αμόν, η οποία προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC), δήλωσε σε διάσκεψη, που οργανώθηκε από τη σλοβενική προεδρία της ΕΕ και πραγματοποιήθηκε ονλάιν, πως οι αρχές στις ΕΕ αναλύουν άλλες έξι «πιθανές» περιπτώσεις.

Η ίδια δήλωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ήπια ή χωρίς συμπτώματα, αν και καταγράφονται σε νεότερες ηλικιακές ομάδες.

«Για να εκτιμηθεί αν (η Όμικρον) διαφεύγει της ανοσίας, θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε μέχρι να πραγματοποιηθούν οι έρευνες στα εργαστήρια με δείγματα από ανθρώπους που ανέρρωσαν. Αυτές αναμένονται μέσα σε δύο εβδομάδες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...