Κόσμος

Twitter: Ποιος είναι ο διάδοχος μετά την παραίτηση του Τζακ Ντόρσεϊ;

«Στέφοντας» την Parag Agrawal ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, το Twitter στρέφεται στους κόλπους του, επιλέγοντας έναν τεχνολόγο χαμηλού προφίλ για να αναλάβει τα ηνία ενός κοινωνικού δικτύου που έχει χαμηλές επιδόσεις στην αγορά, εισάγει συνεχώς νέα προϊόντα και προσπάθησε να μετριάσει το επιβλαβές περιεχόμενο υπό έναν ηγέτη που έχει επικριθεί εδώ και καιρό για επιλεκτική προσοχή.

Ο 37χρονος Agrawal ορίστηκε τη Δευτέρα για να διαδεχτεί τον συνιδρυτή Τζακ Ντόρσεϊ μετά από τέσσερα χρόνια θητείας ως CTO.

Ο 45χρονος Ντόρσεϊ θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι το καλοκαίρι και θα παραμείνει στο τιμόνι της Square, της εταιρείας πληρωμών που ίδρυσε επίσης.

Ενώ ο Ντόρσεϊ είναι ένας δισεκατομμυριούχος διάσημος με διάσημους φίλους και εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, ο Agrawal εξακολουθεί να είναι ένας σχετικά άγνωστος που δεν έχει περάσει καθόλου χρόνο στο προσκήνιο. Τα προσωπικά ενδιαφέροντα του Ντόρσεϊ, όπως η μουσική και το Bitcoin, εμφανίζονταν συχνά στις αναρτήσεις του και τελικά έφτασαν στον οδικό χάρτη προϊόντων της εταιρείας, ωστόσο δεν κατάφερε να μεταμορφώσει την επιχείρηση από όταν ανέλαβε τη δεύτερη θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2015.

Ο νέος επικεφαλής της εταιρείας θα κληρονομήσει τις πολιτικές διαμάχες του Twitter - συμπεριλαμβανομένης της κριτικής για το «μπλόκο» του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς και για τις τριβές με το κυβερνών κόμμα της Ινδίας. Και θα πρέπει να κυνηγήσει να επιτύχει επιθετικούς στόχους για να επιταχύνει την ανάπτυξη του αριθμού των χρηστών, να διπλασιάσει τα έσοδα και να επιταχύνει την ανάπτυξη του προϊόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Agrawal είναι το νεότερο άτομο που διευθύνει μια εταιρεία του δείκτη S&P 500, σύμφωνα με το Bloomberg. Πριν μετακομίσει στο Twitter, ο Agrawal απέκτησε πτυχίο στην Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών από το Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Βομβάη και διδακτορικό στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Έχει εργαστεί ως ερευνητής για τις Microsoft, Yahoo και AT&T, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Εντάχθηκε στο Twitter το 2011 ως μηχανικός σε μια εποχή που η εταιρεία είχε λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους. Σε αυτόν τον ρόλο, εργάστηκε για την τόνωση της αύξησης του κοινού και των εσόδων και ονομάστηκε ο πρώτος διακεκριμένος μηχανικός του Twitter, είπε η εταιρεία. Αφού ονομάστηκε CTO το 2017, ηγήθηκε της τεχνικής στρατηγικής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της επίβλεψης των εξελίξεων στη μηχανική μάθηση, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Twitter.

Τώρα αναλαμβάνει μια εταιρεία που καθυστερεί να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα και δυνατότητες εδώ και χρόνια, αλλά έχει αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα, να κάνει περισσότερες εξαγορές και να «κοιτάζει» σε τομείς που μπορεί να επεκτείνουν την επιχείρηση, όπως τον ζωντανό ήχο και τις συνδρομές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...
Εθνικά θέματα 0

Νέα ειδικού τύπου αμυντική προσέγγιση με την Γαλλία! Η ελληνική διπλωματία στρέφεται στο Παρίσι για βοήθεια στις τουρκικές προκλήσεις μετά το άδειασμα από ΗΠΑ

Αφορμή η επίσκεψη του Υπουργού άμυνας στο Παρίσι για την συμφωνία παραλαβής με τις Φρεγάτες Belhara