Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία-Αντιπρόεδρος AKP: Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκίνησει ήδη από την οικονομία

Ο Αντιπρόεδρος του AKΡ, Καθ. Δρ. Numan Kurtulmuş συναντήθηκε στη Σαμψούντα με δημοσιογράφους. Ο Kurtulmuş έκανε δηλώσεις για τον κατώτατο μισθό, τον πληθωρισμό, τις συντάξεις και τρέχοντα θέματα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

– Γνωρίζουμε σε ποιο οικονομικό μοντέλο λειτουργεί η Τουρκία. Γνωρίζουμε επίσης πώς να λύσουμε τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που αυτό φέρνει. Βλέπουμε ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί τον τελευταίο 1 χρόνο στην Τουρκία, και το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σε ορισμένα είδη. Δυστυχώς, οι αυξανόμενες τιμές δεν επανέρχονται πολύ εύκολα. Εδώ, αυτό που πρέπει να γίνει βραχυπρόθεσμα είναι να τεθούν τα μέτρα που θα αυξήσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών μας.

– Να αγωνιστούμε για να φτάσουν οι πολίτες μας σε επίπεδο εισοδήματος πάνω από τον πληθωρισμό. Γι' αυτό, πιστεύουμε ολόψυχα ότι η κυβέρνησή μας θα λάβει αποφάσεις που είναι δίκαιες και δεν θα καταπιέζουν τους πολίτες μας σε πληθωριστικές πιέσεις με οποιονδήποτε τρόπο, σε θέματα που αφορούν στενά τους εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα, τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων 3600 πρόσθετων δεικτών , ιδιαίτερα τον κατώτατο μισθό και την κατάσταση των συνταξιούχων. Κάποιοι λένε, "Η Τουρκία αναπτύσσεται, αλλά τι γίνεται με τους πολίτες;" Ανάπτυξη σημαίνει απασχόληση και επενδύσεις. Αυτά σημαίνουν ανάπτυξη. Κάθε βήμα που γίνεται για την ανάπτυξη έχει θετική επίδραση στην τσέπη του πολίτη.

– Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η περίοδος που οι Αμερικανοί κυριαρχούσαν μόνοι τους στον κόσμο έχει παρέλθει προ πολλού. Ο κόσμος έχει μπει σε μεγάλες εντάσεις και αντιπαλότητες. Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει οικονομικά. Φαίνεται ότι οι εμπορικοί πόλεμοι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, οι εμπορικοί πόλεμοι των ευρωπαϊκών αγορών με τη Ρωσία και άλλα μέρη του κόσμου, είναι ένας από τους σημαντικούς τομείς πάλης που θα διαμορφώσουν τα επόμενα 10 χρόνια του κόσμου.

Σε αντίθεση με τους πολέμους, η προτεραιότητά στον συγκεκριμένο πόλεμο είναι η οικονομία. Αυτός ο πόλεμος, στον οποίο θα δοθεί προτεραιότητα στο εμπόριο, θα φέρει αμέσως στην ημερήσια διάταξη περιφερειακές και παγκόσμιες συγκρούσεις. Ενώ υπάρχει μια τόσο τεταμένη παγκόσμια ατμόσφαιρα, μεγάλες εντάσεις για τους εμπορικούς πολέμους και τον αγώνα για κυριαρχία στους εμπορικούς δρόμους, δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια πανδημία που εμφανίστηκε από τις αρχές του 2020, μια από τις πιο σοβαρές καταστροφές που έχουν βιώσει η ανθρωπότητα. Σε αυτή τη διαδικασία, συναντήσαμε ένα νέο σύνολο δυσκολιών πέρα ​​από τις έντονες συνθήκες ανταγωνισμού.

– Σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου το έχουν αντιμετωπίσει. Είδαμε ότι ακόμη και οι μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο αντιμετωπίζουν ένα πολύ βαρύ φορτίο σε πολλά ζητήματα όπως τα πρβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και η πρόσβαση σε βασικές ανάγκες. Θυμηθείτε τις εικόνες στις ΗΠΑ, την Αγγλία. Παρακολουθήσαμε μαζί ότι η ενέργεια, η οποία είναι μια από τις πηγές ζωής των παγκόσμιων οικονομιών, έγινε 2-3 φορές πιο ακριβή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι προφανές ότι αυτό έχει τόσο ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής όσο και αρνητικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ