Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία διακόπτει τις εκπαιδευτικές της ασκήσεις μετά από συντριβή αεροσκάφους F-15

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις εκπαιδευτικές ασκήσεις αργά την Τετάρτη, αφού ένα μαχητικό αεροσκάφος παραλίγο να συντριβεί κατά τη διάρκεια άσκησης.

Σύμφωνα με τον στρατό, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης για την αντιμετώπιση απειλών από αέρα και εδάφους, «όταν ο πιλότος έστρεψε την προσοχή του στην οθόνη του αεροσκάφους και δεν παρατήρησε ότι είχε χάσει ύψος και κατευθυνόταν προς το έδαφος».

H τραγωδία αποφεύχθηκε όταν ο συγκυβερνήτης του μαχητικού συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και το τράβηξε από την ''κατάδυσή'' του.

«Λόγω της γρήγορης και επαγγελματικής ταυτοποίησης, και οι δύο βγήκαν από τον κίνδυνο αλώβητοι», ανέφερε ο στρατός.

Το IDF δεν ταυτοποίησε το αεροσκάφος, ωστόσο, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan είπε ότι ήταν ένα από τα μαχητικά F-15i της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο στρατός είπε ότι οι εκπαιδευτικές ασκήσεις αναβλήθηκαν μέχρι να διερευνηθεί το περιστατικό και να αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Πέρυσι, ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος «Snunit» που μετέφερε έναν δόκιμο πιλότου, τον Lihu Ben-Bassa, 19 ετών, και τον εκπαιδευτή του, Itay Zayden, 42 ετών, συνετρίβη κοντά στο Kibbutz Mishmar Hanegev στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας και τους δύο.

Η έρευνα για τη θανατηφόρα συντριβή απέτυχε να προσδιορίσει τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTGAaerbaLg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ