Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Saab ξεκινά τις παραδόσεις του μαχητικού Gripen στη Βραζιλία και τη Σουηδία

Η σουηδική εταιρεία Saab ανακοίνωσε τη σειριακή παραγωγή του μαχητικού Gripen E την Τετάρτη, παρουσιάζοντας έξι αεροσκάφη που θα παραδοθούν στη βραζιλιάνικη και τη σουηδική αεροπορία.

Τέσσερα αεροσκάφη θα παραδοθούν στη Βραζιλία και δύο στο Σουηδικό, αποκάλυψε η εταιρεία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας θα λάβει 36 μαχητικά

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας επέλεξε τη Saab Gripen το 2013 ως τη νικήτρια του διαγωνισμού του προγράμματος F-X2 για να αντικαταστήσει το γερασμένο αεροσκάφος Mirage III, ξεπερνώντας το Rafale της Dassault και το Boeing F/A-18E/F Super Hornet.

Ένα χρόνο αργότερα, υπογράφηκε συμφωνία για την απόκτηση 36 αεροσκαφών Gripen E και F (μονοθέσια και διθέσια, αντίστοιχα) για την αεροπορία. Σύμφωνα με τη σύμβαση, τα αεροσκάφη πρόκειται να παραδοθούν μεταξύ 2019 και 2024.

Ο διοικητής της βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Carlos de Almeida Baptista Junior δήλωσε στην τελετή παρουσίασης του αεροσκάφους, «Είναι χαρά να παρακολουθώ την εκπλήρωση ενός ακόμη βήματος στη διαδικασία παράδοσης του αεροσκάφους F-39 (E) Gripen, το οποίο θα οδηγήσει την εξέλιξη της μαχητικής ικανότητας της βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας».

Η Σουηδική Πολεμική Αεροπορία θα λάβει 60 μαχητικά

Εν τω μεταξύ, η σουηδική κυβέρνηση ενέκρινε συμφωνία το 2014 για την προμήθεια 60 αεροσκαφών Saab 39Es που θα παραδοθούν μεταξύ 2018 και 2027.

Ο Διοικητής της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας Υποστράτηγος Carl-Johan Edström είπε ότι «οι παραδόσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της ενίσχυσης των δυνατοτήτων μας και της υπεράσπισης της Σουηδίας».

«Το JAS 39 E Gripen θα αυξήσει την αμυντική ικανότητα της Σουηδίας, επιτρέποντάς μας να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη και τακτικά ανώτερη Πολεμική Αεροπορία για κάθε κατάσταση».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...