Κόσμος

Γερμανία: Δωρεάν προφυλακτικά και νομιμοποίηση κάνναβης για τους νέους

Εκτός από τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός που θα ηγηθεί της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, θέλει να έχει ευχαριστημένους τους νέους.

Τα κόμματα που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναλάβουν στη μετά-Μέρκελ εποχή - Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες - συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να διασφαλίσουν δωρεάν αντισύλληψη για τους νέους.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», στόχος της νέας κυβέρνησης του Βερολίνου είναι να μπορούν οι νέοι να λαμβάνουν δωρεάν προφυλακτικά και αντισυλληπτικά μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτά δηλαδή θα επωμιστούν το κόστος της αντισύλληψης.

Επιπλέον, τα τρία κόμματα εκτιμούν ότι, από την ηλικία των 16 και άνω, οι Γερμανοί θα μπορούν να λαμβάνουν δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να κάθονται στο τιμόνι μόνο συνοδεία ενήλικα.

Για τα «δώρα» της νέας γενιάς, τα τρία κόμματα έδωσαν τα χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Διαφωνίες για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο, οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών ερίζουν για το φλέγον θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid.

Στα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους τάσσονται υπέρ του μέτρου, όχι όμως και οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες».

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα έδειξε ότι, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιβολής υποχρέωσης εμβολιασμού, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 20%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...