Κόσμος

Κορονοϊός-Γερμανία: Κραυγή αγωνίας Έλληνα γιατρού-Ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία και οι εντατικές

Το σύστημα υγείας της Γερμανίας έχει φτάσει στα όρια του, με τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό να αυξάνονται δραματικά, ενώ Έλληνας γενικός χειρουργός στο Μόναχο περιγράφει την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ο γιατρός Κριστιάν Κάβαλτ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «Οι εντατικέςείναι γεμάτες, δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο κρεβάτι εντατικής στο Μόναχο και στα περίχωρα, γι' αυτό και ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία ή διάφορες επεμβάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν λόγω του ότι δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια. Έχουν διακομισθεί κάποιοι ασθενείς ακόμη και στην Ιταλία».

Ο κ. Κάβαλτ επισήμανε πως η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι δύσκολη, διότι οι ασθενείς χρειάζονται πολλές ημέρες νοσηλείας. Επίσης, δεν υπάρχουν κενές κλίνες για ανθρώπους που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Έτσι, τους μεταφέρουν σε άλλες περιοχές ή ακόμα και εκτός συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως υποστήριξε ο Έλληνας γιατρός, το πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι, οπότε πρέπει να ληφθούν ισχυρότερα μέτρα προκειμένου να εμβολιαστούν.

Επεσήμανε, δε, ότι στη Βαυαρία η αναμνηστική δόση του εμβολίου γίνεται στους πέντε και όχι στους έξι μήνες.

Πάντως, εν μέσω σοβαρής αύξησης κρουσμάτων κορoνοϊού στη Γερμανία, οι λοιμωξιολόγοι εργάζονται πάνω σε ένα έκτακτο πακέτο μέτρων με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ όπως όλα δείχνουν το μοντέλο της Αυστρίας, του καθολικού lockdown για τους μη εμβολιασμένους, ίσως υιοθετηθεί και από άλλες κυβερνήσεις.


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ