Κόσμος

Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς-Γερμανία: Απαγορεύεται και η ευθανασία αν δεν έχεις εμβολιαστεί

Στη Γερμανία, όπου πέρυσι το Συνταγματικό Δικαστήριο επέτρεψε την ευθανασία , η διαδικασία θα απαγορευτεί για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί από τον κορονοϊό.

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Συλλόγου Ευθανασίας της χώρας.

Υποδεικνύεται ότι η διαδικασία της ευθανασίας και η προετοιμασία της απαιτεί όχι μόνο ευθύνη και απόφαση αυτού που αποφάσισε να πεθάνει, αλλά και ανθρώπινη εγγύτητα. Το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να γίνει προϋπόθεση για την εξάπλωση του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερα, η ένωση μας εφαρμόζει έναν κανόνα, που συμπληρώνεται από μέτρα που σχετίζονται με την κατάσταση, όπως γρήγορες δοκιμές πριν από τις συναντήσεις σε κλειστές αίθουσες», ανέφερε.

Υπενθυμίζουμε ότι η  Ισπανία έγινε η έκτη χώρα στον κόσμο και η τέταρτη στην Ευρώπη, όπου νομιμοποιήθηκε η ευθανασία . Σύμφωνα με τον εκδοθέντα νόμο, για να λάβει άδεια ευθανασίας, ένα άτομο πρέπει «να πάσχει από μια σοβαρή και ανίατη ασθένεια ή μια σοβαρή, χρόνια και ανίκανη κατάσταση που προκαλεί αφόρητη ταλαιπωρία».

Αναφέρθηκε επίσης ότι η  Πορτογαλία έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τη νομιμοποίηση της ευθανασίας και ενέκρινε την τελική έκδοση του νόμου 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ