Κόσμος

Γερμανία: Σε καραντίνα 10 ημερών θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι επιβάτες από την Ελλάδα

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε με γλαφυρά χρώματα όλα όσα συμβαίνουν στην Γερμανία, καθώς ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται από κρατίδιο σε κρατίδιο για να βρουν άδειο κρεβάτι νοσοκομείου.

Η Γερμανία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει το lockdown και έχει επιβάλλει μια σειρά από νέα μέτρα. Έτσι όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα (και άλλες χώρες) προς τη Γερμανία, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, σε καραντίνα δέκα ημερών θα μπαίνουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού και αξιολογούνται ως υψηλού κινδύνου:

  • Ελλάδα
  • Φιλανδία
  • Ολλανδία
  • Βέλγιο
  • Ιρλανδία

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η 10ήμερη καραντίνα θα μπορεί να λήξει στις πέντε ημέρες εφόσον προηγηθεί αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Σημειώνεται πως το Βερολίνο πριν από μερικά 24ωρα είχε τονίσει ότι θα εκδοθούν οι σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες για περιορισμούς από τουρίστες χωρών όπως η Σουηδία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Νορβηγία αλλά και ο Καναδάς.

Τέλος, από τις 8 Νοεμβρίου, η Ιταλία, η Πορτογαλία και σχεδόν ολόκληρη η Δανία είχαν ήδη ταξινομηθεί ως χώρες υψηλού κινδύνου μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ