Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: Τουρκία-Ρωσία συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την παραγωγή των S-400

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την κοινή παραγωγή των πυραυλικών συστημάτων S-400.

Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την κοινή παραγωγή των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αναφορικά με την παραγωγή εξαρτημάτων για τους S-400, έχουμε συμφωνήσει με την ρωσική πλευρά να μην κάνουμε ανακοινώσεις ακόμα, να μην κοινοποιήσουμε λεπτομέρειες. Ως εκ τούτου, δεν θα πω τίποτα για αυτό, τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμβαση Ρωσίας - Ινδίας

Στο μεταξύ, η Ρωσία αναμένεται να παραδώσει την πρώτη συστοιχία S-400 στην Ινδία πριν από το τέλος του 2021, όπως δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

Η Ρωσία και η Ινδία έχουν υπογράψει σύμβαση για την προμήθεια S-400 τον Οκτώβριο του 2018 με αποτέλεσμα η Ινδία να είναι η τρίτη χώρα που αγόρασε τον συγκεκριμένο εξοπλισμό μετά την Κίνα και την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ