Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα σε εκκλησία τα Χριστούγεννα-Αντιχριστιανικό μένος

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε πολλά σημεία του πλανήτη που ξεκινούν σιγά σιγά τις εορταστικές προετοιμασίες με αφορμή τα Χριστούγεννα για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα τις εορταστικές μέρες.

Ήση κάποιες χώρες έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού, ενώ μεγάλη ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο στόχοι να γίνουν ναοί! Ιδίως μετα την επίθεση στο Λιβερπουλ, όπου ο Σύρος αιτών άσυλο ήθελε να βομβαρδίσει τον καθεδρικό ναό...

Την ίδια στιγμή ο διωγμός κατά των Χριστιανών είναι ποικιλόμορφος.

Το Facebook και το Instagram θα αφαιρέσουν λέξεις-κλειδιά σχετικά με τη θρησκεία. Η Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram, ανακοίνωσε ότι στις 19 Ιανουαρίου 2022, θα αφαιρέσει λέξεις-κλειδιά για διαφημίσεις που στοχεύουν υγεία, φυλή, σεξουαλικό προσανατολισμό, θρησκεία ή πολιτική, σύμφωνα με το Christian Megaportal inVictory .

Όπως σημείωσε η εταιρεία, αυτές οι παράμετροι στόχευσης κοινού είναι πολύ ευαίσθητες και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται υπερβολικά, επειδή μπορούν να προκαλέσουν δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένους πληθυσμούς.

 

Παραδείγματα τέτοιων λέξεων-κλειδιών:

 

-λόγους υγείας (π.χ. ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του πνεύμονα, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, Χημειοθεραπεία).

-Σεξουαλικός προσανατολισμός (π.χ. "γάμος ομοφυλόφιλων" και "LGBT κουλτούρα").

-Θρησκευτικές πρακτικές και ομάδες (για παράδειγμα, η Καθολική Εκκλησία και οι εβραϊκές γιορτές).

-Πολιτικές πεποιθήσεις, κοινωνικά προβλήματα, αιτίες, οργανώσεις και προσωπικότητες.

 

Η Meta ανησυχεί ότι η λίστα αυτών των λέξεων-κλειδιών ενδέχεται να αναστατώσει τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες, επομένως υπόσχεται να ενημερώνει και να αφαιρεί συνεχώς τις παραμέτρους. Επίσης, από τις 10 Νοεμβρίου το YouTube κρύβει τον αριθμό των dislikes κάτω από το βίντεο, αν και το κουμπί παραμένει. Μόνο οι δημιουργοί βίντεο θα μπορούν να βλέπουν τον αριθμό των "δεν μου αρέσει" και οι αλγόριθμοι του YouTube θα τα λαμβάνουν επίσης υπόψη.

 

Διωγμός -Στοιχεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

 

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους κατά των χριστιανών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατακόρυφα το 2020.

Τα στοιχεία του ΟΑΣΕ, που δημοσιεύθηκαν στις 16 Νοεμβρίου, τεκμηρίωσαν 980 περιστατικά εναντίον χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων εμπρηστικών επιθέσεων σε καθολικές εκκλησίες, βεβήλωση και ληστεία ακόμη κια κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, επιθέσεις σε ιερείς και αντιχριστιανικά γκράφιτι σε εκκλησιαστικά περιουσιακά στοιχεία από ακτιβιστές για τις αμβλώσεις.

Ο ΟΑΣΕ ανέφερε προηγουμένως 595 περιστατικά κατά χριστιανών το 2019.

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των επιθέσεων κατά ιδιοκτησίας πέρυσι, από 459 το 2019 σε 871 το 2020, ενώ ο αριθμός των βίαιων επιθέσεων κατά ανθρώπων μειώθηκε από 80 σε 56 το 2020.

Η Πολωνία είχε τα περισσότερα εγκλήματα μίσους που αναφέρθηκαν κατά Χριστιανών με 241 περιστατικά το 2020, η πλειονότητα των οποίων ήταν πράξεις βανδαλισμού κατά της καθολικής ιδιοκτησίας που συνδέονται με τη στάση της Εκκλησίας για τις αμβλώσεις.

Ο ΟΑΣΕ ανέφερε επίσης 172 περιστατικά στη Γερμανία, 159 στη Γαλλία και 113 στην Ιταλία. Η Αγία Έδρα υπέβαλε στοιχεία στον ΟΑΣΕ για περισσότερα από 150 εγκλήματα μίσους κατά Χριστιανών στην Ευρώπη.

Η οργάνωση δημοσίευσε επίσης στοιχεία για εγκλήματα μίσους που καθοδηγούνταν από τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, την προκατάληψη με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και άλλες κατηγορίες. Συνολικά, αναφέρθηκαν 7.181 περιπτώσεις εγκλημάτων μίσους. Οι πληροφορίες δημοσιεύτηκαν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοχής.

Ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους κατά των Χριστιανών είναι πιθανώς υψηλότερος από ό,τι αναφέρεται στα στοιχεία, καθώς μόνο 11 από τις 57 χώρες του ΟΑΣΕ υπέβαλαν στοιχεία για εγκλήματα μίσους κατά Χριστιανών.

Η Madeleine Enzlberger, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μισαλλοδοξίας και Διακρίσεων κατά των Χριστιανών (OIDACE) στη Βιέννη της Αυστρίας, είπε ότι στα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική σφαίρα «το μίσος για τους Χριστιανούς δεν γίνεται αντιληπτό ως ένα όλο και πιο προφανές κοινωνικό πρόβλημα».

«Η έκθεση του ΟΑΣΕ αντικατοπτρίζει μόνο ένα μέρος αυτής της τάσης, την οποία τεκμηριώνουμε εδώ και χρόνια, και ωστόσο είναι ένα ηχηρό κάλεσμα αφύπνισης ενάντια στην αδιαφορία και τη σύγχρονη αντι-χριστιανική επίθεση», σχολίασε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ