Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος για το κλίμα: «Τελειώνει ο χρόνος μας»

Σε επιστολή του, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπορούσε να παραστεί στην διάσκεψη COP26 κατά την έναρξή της, όπως ήλπιζε αρχικά, αλλά κάλεσε όλον τον κόσμο να προσευχηθεί για ένα γόνιμο αποτέλεσμα στο τέλος της.

«Η σύνοδος αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση ενός εκ των μεγαλυτέρων ηθικών ζητημάτων της εποχής μας: την διατήρηση του δημιουργήματος του Θεού, το οποίο μας δόθηκε ως ένας κήπος για να τον καλλιεργήσουμε και ως ένα κοινό σπίτι για την οικογένειά μας των ανθρώπων», γράφει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βατικανό.

Ο ποντίφικας ευχήθηκε «σοφία και δύναμη» στους συμμετέχοντες ώστε να έχουν στο μυαλό τους τις μελλοντικές γενιές και πρόσθεσε ότι «τελειώνει ο χρόνος, η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση του Θεού για την αποτυχία μας να είμαστε πιστοί φροντιστές του κόσμου που εμπιστεύτηκε στην φροντίδα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε επίσημο μήνυμά του προς την διάσκεψη, το οποίο αναγνώσθηκε εξ ονόματός του στις 2 Νοεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνιζε ότι η διπλή πληγή που προκάλεσαν η πανδημία της COVID-19 και η κλιματική αλλαγή μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που προκαλεί μια παγκόσμια σύγκρουση και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο.

Ο 84χρονος ποντίφικας, ο οποίος έχει καταστήσει την προστασία του περιβάλλοντος προτεραιότητά του, έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι ήλπιζε να παραστεί στην COP26, αλλά το Βατικανό ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου ότι ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρόλιν θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του στην διάσκεψη, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...