Κόσμος

Συμβιβασμός Amazon-Κομισιόν για παραβάσεις της νομοθεσίας

Την επιθυμία της Amazon να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αναφορικά με τις δύο υποθέσεις παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που μπορεί να κοστίσουν στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό σημαντικά ποσά σε πρόστιμα επισημαίνει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Amazon εμφανίζεται να βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τις ευρωπαϊκές αρχές με στόχο να επιτευχθεί συμβιβασμός, ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συζητήσεις ενδέχεται να χρειαστούν πολύ χρόνο και δεν είναι βέβαιο πως θα τελεσφορήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά της η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο επίτευξης συμβιβασμού με την Amazon, ενώ επισημαίνεται πως το ύψος του προστίμου που μπορεί να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέρχεται στο 10% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρείας, δηλαδή ως και 38,6 δισ. με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου έτους χρήσης.

Υπενθυμίζεται, πως το προηγούμενο Νοέμβριο, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανεμπορίου λειτουργεί με μονοπωλιακές πρακτικές, βασιζόμενη στον όγκο, την ισχύ και την επιρροή που διαθέτει με στόχο να αποκτά πλεονέκτημα απέναντι σε επιχειρήσεις και μεμονωμένους πωλητές που έκαναν χρήση της πλατφόρμας της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 0

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...