Κόσμος

Νέα Ζηλανδία – Αυτή είναι η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο και τη λένε Νταγκ

Η μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία και, μάλιστα, τυχαία. Ο Κόλιν και η Ντόνα Κρεγκ Μπράουν καθάριζαν τον κήπο τους, όταν η τσάπα του πρώτου χτύπησε κάτι τεράστιο ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Όταν το ζευγάρι γονάτισε και άρχισε να σκάβει γύρω από το αντικείμενο, ο Κόλιν αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για κάποιο είδος παράξενου μυκητοειδούς όγκου, μια γιγαντιαία φουσκωτή μπάλα. Αφού ο Κόλιν το έβγαλε με την πιρούνα του κήπου του, το έξυσε λίγο τη φλούδα και δοκίμασε το εσωτερικό. Ήταν μια γιγαντιαία πατάτα.

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», είπε η Ντόνα. Στη συνέχεια τόνισε: «Ήταν απλά τεράστια». Και όχι ακριβώς όμορφη. Η Ντόνα περιγράφει την εμφάνισή της ως μια άσχημη, μεταλλαγμένη εμφάνιση.

Ζυγίζει 7,9 κιλά

Πιθανότατα πρόκειται για τη μεγαλύτερη πατάτα που έχει καταγραφεί ποτέ. Όταν το ζευγάρι την κουβάλησε στο γκαράζ του και την έβαλε στην παλιά του ζυγαριά, ζύγιζε 7,9 κιλά. Αυτό ισοδυναμεί με δύο σακιά κανονικές πατάτες ή με ένα μικρό σκύλο.

Τις εβδομάδες μετά το ασυνήθιστο εύρημά τους στις 30 Αυγούστου, η πατάτα του ζευγαριού μετατράπηκε σε δημόσιο έκθεμα στη μικρή φάρμα τους κοντά στο Χάμιλτον. Ονόμασαν την πατάτα Νταγκ, από τον τρόπο με τον οποίο ξεθάφτηκε, και ο Κόλιν κατασκεύασε ακόμη και ένα μικρό καρότσι για να μεταφέρει τον… νέο του φίλο, τον Νταγκ.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ