Κόσμος

«Υπόθεση Μπεναλά»: Στην φυλακή ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν

Ο πρώην σωματοφύλακας του Εμμανουέλ Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης για την επίθεση απέναντι σε διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι το 2018, ένας εκ των οποίων ήταν Έλληνας.

Ο Γάλλος δικαστής ανέφερε πως τα δύο από τα τρία έτη της ποινής θα είναι με αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 30χρονος ήρθε αντιμέτωπος με πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της συμμετοχής σε έκνομες πράξεις, της παρέμβασης στο έργο των δημόσιων υπηρεσιών φορώντας επίσημα διακριτικά χωρίς εξουσιοδότηση, απόκρυψη υλικού βίντεο και παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου.

Ο Μπεναλά παραδέχθηκε ότι «υπέπεσε σε σφάλμα», όμως υποστήριξε ότι ήθελε απλά να βοηθήσει την αστυνομία και δεν έκανε τίποτα παράνομο.

Η υπόθεση απασχόλησε για μήνες για τον πρόεδρο της Γαλλίας, καθώς ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι άργησε πολύ να διαχειριστεί το μέλος του στενού του περιβάλλοντος.

Η «υπόθεση Μπεναλά», ανάγκασε τον Γάλλο πρόεδρο να παρέμβει, ενώ αρνήθηκε πως το Ελιζέ δεν επιδίωξε να προστατεύσει τον Μπεναλά.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από εκείνη την ημέρα, διακρινόταν ο Μπεναλά να επιτίθεται σε διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ελέγχου της αστυνομίας, φορώντας αστυνομικό κράνος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...